Liefde in tijden van haat

Florian Illies

1929-1939

‘Liefde in tijden van haat’ door Florian Illies is opnieuw een opwindende reis naar het verleden die leest als een commentaar op ons chaotische heden. Hij neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen het politieke klimaat verkilde, bruisde het culturele leven: in Berlijn, Parijs, Ticino en aan de Rivièra zetten de grote namen van die tijd zich schrap tegen naderend onheil. Terwijl Jean-Paul Sartre cheesecake eet met Simone de Beauvoir in Kranzler-Eck in Berlijn, Henry Miller en Anaïs Nin wilde nachten beleven in Parijs en F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway gepassioneerde affaires in New York beginnen, zien Bertolt Brecht en Helene Weigel zich net als Thomas en Katia Mann genoodzaakt een veilige haven te zoeken. Dit alles gebeurt op het moment waarop de nationaalsocialisten de macht grijpen in Duitsland, boeken verbranden en het geweld tegen Joden begint.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045046037
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Vertaler
Chiara Tissen
Afmeting
210 mm x 136 mm x 29 mm
Gepubliceerd
juni 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Zijn methodologische succesformule zou je een vorm van geschiedkundige collagekunst kunnen noemen. (...) ‘Liefde in tijden van haat verleent een koortsachtige dynamiek die uitstekend past bij een tijdperk waarin zeker de eerste jaren, feitelijk net als in 1913, stevig werd gedanst op de geopolitieke vulkaan.’

- VPRO Gids

Een interessant bladerboek!

- Algemeen Dagblad

Onderhoudend leesvoer.

- Historisch Nieuwsblad

Het derde boek van Florian Illies (51) flikt het weer […] Het geeft ook nu weer nieuwe inzichten en verrassende doorkijkjes.

- Nederlands Dagblad