LTI - Over taal in het derde rijk

Victor Klemperer

Victor Klemperers LTI (afkorting van Lingua Tertii Imperii, de Taal van het Derde Rijk), is een hoogst persoonlijk boek, dat zich verre houdt van wetenschappelijke zwaarwichtigheid. Het is het eerste onderzoek naar de taal van de nazi's geweest - en het is om de persoonlijke, tragische ondertoon het meest indringende gebleven. In ‘Tot het bittere einde’, zijn dagboeken 1933-1945, hield Klemperer pijnlijk nauwkeurig bij welk taaltrucjes de nazi's in hun propaganda uithaalden om een maximaal effect te bereiken bij de bevolking. Hij wist toen al dat als hij de oorlog overleefde, hij die notities zou gebruiken als materiaal voor een boek waarin hij de beschrijving van de nazi-taal zou combineren met zijn eigen herinneringen. Hij overleefde, en hij maakte van zijn voornemens werkelijkheid.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045041759
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Vertaler
James R. Hansen
Afmeting
209 mm x 134 mm x 34 mm
Gepubliceerd
januari 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Het boek maakt je ervan bewust hoe de ideologie van de nazi’s de Duitse taal beïnvloedde. Klemperer spreekt zelf over Schleierwörter: woorden die brute misdaden versluieren.’ – Duitslandinstituut.nl