LTI - Over taal in het derde rijk

Het eerste onderzoek naar de taal van de nazi's, en daarmee een hoogst instructief leerboek over de ideologie van totalitaire regimes in het algemeen.
Victor Klemperers LTI (afkorting van Lingua Tertii Imperii, de Taal van het Derde Rijk), is een hoogst persoonlijk boek, dat zich verre houdt van wetenschappelijke zwaarwichtigheid. Het is het eerste onderzoek naar de taal van de nazi's geweest - en het is om de persoonlijke, tragische ondertoon het meest indringende gebleven. In ‘Tot het bittere einde’, zijn dagboeken 1933-1945, hield Klemperer pijnlijk nauwkeurig bij welk taaltrucjes de nazi's in hun propaganda uithaalden om een maximaal effect te bereiken bij de bevolking. Hij wist toen al dat als hij de oorlog overleefde, hij die notities zou gebruiken als materiaal voor een boek waarin hij de beschrijving van de nazi-taal zou combineren met zijn eigen herinneringen. Hij overleefde, en hij maakte van zijn voornemens werkelijkheid.
Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045041759
  • Pagina's: 368 pagina's
  • Vertaler: James R. Hansen

Dit boek in de media

‘Het boek maakt je ervan bewust hoe de ideologie van de nazi’s de Duitse taal beïnvloedde. Klemperer spreekt zelf over Schleierwörter: woorden die brute misdaden versluieren.’ – Duitslandinstituut.nl

'Haarscherp en vermakelijk'

NBD Biblion

Victor Klemperer

Victor Klemperer

Victor Klemperer (1881-1960), die als Jood in Duitsland de Tweede Wereldoorlog overleefde, is postuum beroemd geworden met zijn dagboeken uit die oorlog, Tot het bittere eind. Dagboek 1933-1945. Hij was een hartstochtelijk chroniqueur van zijn tijd: in Curriculum vitae en Tussen de wal en het schip beschrijft hij de periode van 1881 tot 1959. In het Nederlands verscheen ook zijn zeer persoonlijke LTI. De taal van het Derde Rijk.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights