Luchtwortels

gedichten

Auteur: Micha Hamel
Luchtwortels - cover
Luchtwortels - achterkant

Of God bestaat, wie het ik voorstelt, wat tijd is, waar inspiratie vandaan komt – Micha Hamel verstout zich met zijn tweede bundel in krasse taal een flink aantal antwoorden te geven. Antwoorden, bedoeld om vooruit te komen, om de species homo sapiens te leren begrijpen, diens onnavolgbare denktranten te vatten. Pas als de dichter zich met bruut geweld, schaamteloos flirten, kinderachtig flemen, kolderieke maskerades of mandjeslekke logica een pad naar een kwestie heeft gekapt, ontstaan er momenten van lyriek of oprechtheid, waaruit een grimmige twijfel aan al het bovengenoemde blijkt.

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045700748
  • Pagina's: 75 pagina's

Dit boek in de media

‘Als poëzie vandaag belangrijk is dan is dat mee te danken aan dichters als Micha Hamel.’ – DE LEESWOLF

Hamel is vooral goed op dreef wanneer hij zich onbekommerd laat meeslepen door de kleurrijke stroom van zijn associaties en het knetterende vuur van zijn spitsvondigheid. [...] Uitzonderlijk beeldend is een gedicht waarin de spreker, 's morgens vroeg in bed naast zijn geliefde in halfslaap zijn kinderen hoort binnenkomen. [...] Met Luchtwortels laat Hamel echter zien dat hij een veelzijdig dichter is, die [...] een bundel blijkt te kunnen schrijven die van de eerste tot en met de laatste bladzijde overtuigt. - PIET GERBRANDY in DE VOLKSKRANT 

De Volkskrant

Luchtwortels is van een nog aanstekelijker vitaliteit [dan Alle enen opgeteld]. Monomane monologen, schijngeleerdheid, rappe liedjes, bruut geflirt en anekdotes flisten over de pagina's. Het taalplezier spat er af, maar Hamel heeft ook pretenties - zij het met zelfspot. [...] Hamel stoeit met taal en traditie, en hij doet dat gedreven en overtuigend. - ARIE VAN DEN BERG in NRC HANDELSBLAD

NRC Handelsblad

Micha Hamel

Micha Hamel

Micha Hamel (1970) is componist-dirigent en dichter. Hij componeerde orkestwerken, liederen en kamermuziek, alsook muziek voor dans en theater. In 2008 toerde zijn tragische operette Snow White (Nationale Reisopera) met veel succes door het land. In juni 2012 was hij 'componist in focus' op het Holland Festival. Met Alle enen opgeteld debuteerde hij in 2004 als dichter. Deze bundel werd bekroond met de Lucy B. & C.W. van der Hoogtprijs en werd in korte tijd twee keer herdrukt. In 2006 verscheen de dichtbundel Luchtwortels, in 2010 Nu je het vraagt, en in 2013 Bewegend doel. Deze bundel werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs 2014. In mei 2017 verschijnt Toen het moest.

Micha Hamel is ook actief als docent en gastspreker. Hij doceerde aan Hogeschool Codarts in Rotterdam, en schreef met zijn onderzoeksteam essayistische teksten over de klassiekemuziekpraktijk, die in februari 2016 verschenen onder de titel Speelruimte voor klassieke muziek in de 21ste eeuw. Sinds januari 2015 is Micha Hamel lid van de Academie van Kunsten van de KNAW.

www.michahamel.nl

(Foto: Janita Sassen)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights