Lui zijn bestaat niet

Waarom je niet altijd productief hoeft te zijn

Auteur: Devon Price
Dit rebelse boek rekent af met de Luiheidsleugen, die ons influistert dat het nooit genoeg is, en laat zien hoe we onze eigenwaarde loskoppelen van productiviteit.
Mijn werkweek die overloopt in het weekend, van alles op de hoogte blijven, activisme, hobby’s en vriendschappen onderhouden, en o ja: mezelf verzorgen door goed te eten en genoeg te slapen. Hoe meer ballen ik in de lucht houd, hoe trotser ik op mezelf mag zijn, zo dacht Devon Price. Tot hij ziek werd en zelfs toen nog probeerde door te werken. Waarom was hij toch zo bang om niet productief te zijn? In Lui zijn bestaat niet onderzoekt sociaal psycholoog Devon Price op rebelse wijze waar de Luiheidsleugen vandaan komt, die ons influistert dat onze waarde wordt bepaald door onze productiviteit en dat het nooit genoeg is, hoeveel we ook doen. Hij laat zien hoe we onze eigenwaarde kunnen loskoppelen van de kapitalistische ratrace door compassie te tonen naar onszelf en naar anderen, door nieuwe prioriteiten te stellen en door luiheid te omarmen als een positieve kracht.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

22,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047017813
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Robert Neugarten

Devon Price

Dr. Devon Price is sociaal psycholoog en professor aan de School of Continuing and Professional Studies van de Loyola University of Chicago. Zijn werk is verschenen in Slate, Business Insider, Financial Times, HuffPost, Psychology Today, en op npr en pbs. Hij schreef ook Unmasking autism, dat verscheen in 2022. Hij woont in Chicago, Illinois.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights