Lui zijn bestaat niet

Waarom je niet altijd productief hoeft te zijn

Auteur: Devon Price
Dit rebelse boek rekent af met de Luiheidsleugen, die ons influistert dat het nooit genoeg is, en laat zien hoe we onze eigenwaarde loskoppelen van productiviteit.
Mijn werkweek die overloopt in het weekend, van alles op de hoogte blijven, activisme, hobby’s en vriendschappen onderhouden, en o ja: mezelf verzorgen door goed te eten en genoeg te slapen. Hoe meer ballen ik in de lucht houd, hoe trotser ik op mezelf mag zijn, zo dacht Devon Price. Tot hij ziek werd en zelfs toen nog probeerde door te werken. Waarom was hij toch zo bang om niet productief te zijn? In Lui zijn bestaat niet onderzoekt sociaal psycholoog Devon Price op rebelse wijze waar de Luiheidsleugen vandaan komt, die ons influistert dat onze waarde wordt bepaald door onze productiviteit en dat het nooit genoeg is, hoeveel we ook doen. Hij laat zien hoe we onze eigenwaarde kunnen loskoppelen van de kapitalistische ratrace door compassie te tonen naar onszelf en naar anderen, door nieuwe prioriteiten te stellen en door luiheid te omarmen als een positieve kracht.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047017813
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Robert Neugarten

Dit boek in de media

'Het boek Lui zijn bestaat niet is beslist niet lui geschreven. Er wordt ruimschoots
verwezen naar wetenschappelijke bronnen, naar voorbeelden uit de praktijk en
naar de persoonlijke omgeving van de schrijver. Die anekdotes onderstrepen en
illustreren het nut van de gegeven adviezen.' - Frankwatching.com

'Bijzonder fijn aan dit boek, is dat je na het lezen eindelijk zonder schuldgevoel kunt genieten van het nietsdoen.' - Winq

'Het boek leest vlot weg en helpt je zeker om wat inzichten te krijgen over hoe onze maatschappij ons dwingt om maar door te gaan. (…) Lees dit boek vooral wanneer je jezelf altijd allerlei taakjes en eisen oplegt en je to-dolijst maar niet kleiner wordt. Je zult zien dat je na het lezen beter nadenkt over je lijstje.' [waardering: vier sterren] - Boekiewoogie.nl
 

Devon Price

Devon Price

Dr. Devon Price is sociaal psycholoog en professor aan de School of Continuing and Professional Studies van de Loyola University of Chicago. Zijn werk is verschenen in Slate, Business Insider, Financial Times, HuffPost, Psychology Today, en op npr en pbs. Hij schreef ook Unmasking autism, dat verscheen in 2022. Hij woont in Chicago, Illinois.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights