Mama's laatste omhelzing

over emoties bij dieren en wat ze ons zeggen over onszelf

Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van de Waal is ‘Mama’s laatste omhelzing’ niet alleen een feest om te lezen, maar verandert het ook voorgoed je kijk op het gevoelsleven van dieren.

‘Mama’s laatste omhelzing’ opent met het dramatische afscheid in Burgers’ Zoo tussen Mama, een stervende 59-jarige chimpansee, en Jan van Hooff, de bekende hoogleraar biologie. Hun laatste ontmoeting werd gefilmd en vervolgens door miljoenen mensen bekeken. Frans de Waal laat zien dat mensen ook emotioneel meer verwant zijn aan dieren dan we denken. Hij interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. De Waal ziet geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties, en bespreekt de gevolgen van deze visie voor de manier waarop we met dieren omgaan.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046708002
  • Pagina's: 380 pagina's
  • Vertaler: Albert Witteveen

Frans de Waal

Frans de Waal

Frans de Waal (1948 - 2024) was een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'Chimpanseepolitiek', 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk 'Anders'. Frans de Waal overleed op 14 maart 2024 in zijn woonplaats Atlanta.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights