Managing

nederlandstalige editie

Een halve eeuw geleden zette Peter Drucker management op de kaart. De opkomst van ?leiderschap? drukte het thema vervolgens in de marge. Henry Mintzberg richt de focus weer op de manager.
?Leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management,? schrijft hij.
Dit statement krijgt inhoud in dit boek. Mintzberg sprak met en keek naar 29 managers in allerlei organisaties (commercie, overheid, de zorg). De gedetailleerde problemen die er speelden, en de oplossingen die deze managers ontwikkelden, waren voor hem reden management te beschrijven als vaardigheid, niet als wetenschap en zelfs niet als een functie. Je leert managen door ervaring en het werk wordt altijd in een bepaalde context uitgevoerd. Een echt effectief manager combineert zijn krachten en zwaktes, en ontwikkelt zijn eigen stijl vanuit reflectie en analyse, samenwerking en proactiviteit. Mintzberg richt zich op de wezenlijke vragen als ?hoe kun je onder grote druk toch de juiste beslissingen nemen?? en ?hoe stuur je mensen aan als je ze beslissingsvrijheid wilt geven??

Dit standaardwerk van Mintzberg zet zijn tijdloze ideeën hernieuwd op scherp. Zoals altijd zijn zijn ideeën dwars, mythedoorbrekend en zeer goed onderbouwd. Dit is eindelijk weer eens een boek voor managers dat er echt toe doet.
€ 35,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047082118
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Vertaler
Carry Oomis
Afmeting
230 mm x 150 mm x 32 mm
Gepubliceerd
november 2010
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Met zijn nieuwste boek wilde Henry Mintzberg een standaardwerk over management neerzetten. Het resultaat is indrukwekkend.

- Management Team