Managing

Henry Mintzberg

nederlandstalige editie

‘Leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management,’ aldus Mintzberg. Dit statement krijgt inhoud in dit boek. Mintzberg sprak met en observeerde 29 managers in allerlei organisaties (van een vluchtelingenkamp tot een symfonieorkest) uit diverse landen. De gedetailleerde problemen die er speelden en de oplossingen die deze managers vonden, sterkten Mintzberg in de overtuiging dat management niets meer of minder is dan een vaardigheid. Een echt effectief manager combineert zijn krachten en zwaktes, en ontwikkelt zijn eigen stijl vanuit reflectie en analyse, samenwerking en proactiviteit. Mintzberg richt zich op de wezenlijke vragen als ‘hoe kun je onder grote druk toch de juiste beslissingen nemen?’ en ‘hoe stuur je mensen aan als je ze beslissingsvrijheid wilt geven?’

Dit standaardwerk van Mintzberg zet zijn tijdloze ideeën hernieuwd op scherp. Zoals altijd zijn zijn ideeën dwars, mythedoorbrekend en zeer goed onderbouwd.

Managing is eindelijk weer eens een boek voor managers dat er echt toe doet. Een van de meest originele geesten in management’ – Fast Company

‘De ideeën van Henry Mintzberg zijn een frisse wind die de “goeien” onder ons zullen aanmoedigen’ – The Observer

 

€ 35,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047082118
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Vertaler
Carry Oomis
Afmeting
230 mm x 150 mm x 32 mm
Gepubliceerd
november 2010
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Met zijn nieuwste boek wilde Henry Mintzberg een standaardwerk over management neerzetten. Het resultaat is indrukwekkend.

- Management Team