Mauk

Winnaar Boekenbon Literatuurprijs 2023! Mauk is een getraumatiseerd kind, dat zich niet kan weren tegen de demonen van zijn vader. Door zijn verbeeldingskracht slaagt hij er toch in zich staande te houden.

Mauk is oud en ziek en ligt in een bed bij het raam. Hij leeft in zijn herinneringen: hij was een kind dat de kleur van de achtergrond aannam, totdat zijn moeder tot bloedens toe wordt verwond. Het is te veel om te bevatten. Op dat moment overmeestert Henri, de grote moedige broer die hij altijd wenste, zijn gedachten.

Henri beschermt hem, niet tegen het geweld van een dreigende buitenwereld, maar tegen dat van zijn tirannieke vader. Als Mauk op twaalfjarige leeftijd geconfronteerd wordt met een tragedie is Henri de enige die hem kan helpen.

Mauk is het verhaal van een getraumatiseerd kind dat zich niet kan weren tegen de demonen van zijn vader, maar er door zijn vervormde verbeelding toch in slaagt zich staande te houden.

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook
Bekijk Luisterboek

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025474751
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

'Vantoortelboom is een goed, en vaak mooi formulerende schrijver.'

De Nieuwe Koers

Mauk is een complexe, maar rijke roman. Je moet dit boek savoureren, langzaam en aandachtig tot je nemen om er ten volle van te genieten.’

Hebban.nl

'Na een paar leesuurtjes had ik Mauk uit. De enige reden waarom ik het boek zo snel uit had was het verhaal; puur, onversneden en gruwelijk. (…) De auteur schrijft wat mij betreft een sterk gelaagd verhaal vol raadsels, tranen en symbolen.' - @Ineleest

'Het lezen van Mauk is diep graven om de bodem te bereiken, maar daar ligt dan ook goud.' - [vier sterren]

De Volkskrant

‘Stilistisch hoogwaardig. Wat kan Jan Vantoortelboom schrijven!’

Nederlands Dagblad

'Een vlammend geschreven en knap geconstrueerde roman, die laat zien hoe fantasie een reddingsboei kan zijn. Mauk grijpt naar de verbeelding om de dingen anders te zien dan ze zijn, zodat pijn geen pijn meer is. Het lezen van Mauk is inspannend puzzelen met werkelijkheid en fictie en mede daardoor een verpletterende ervaring. En ook: een hartstochtelijke ode aan de verbeelding, beloond met de Boekenbon Literatuurprijs.' - Dit zijn de beste boeken van 2023

De Volkskrant

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelbooms debuut, De verzonken jongen, werd bekroond met De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en het haalde de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011. Van Meester Mitraillette, schreef ' (2014) werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht en het verscheen in Engelse vertaling. Voor De man die haast had (2015) ontving Vantoortelboom de Zeeuwse Boekenprijs en De drager (2017) werd eveneens lovend ontvangen. In 2019 verscheen Jagersmaan, waarin de schrijver terugkeert naar de tijd en streek van zijn bejubelde debuut en tweede roman. In mei 2023 verscheen zijn nieuwe roman Mauk.

Vantoortelboom heeft ook een eigen auteurssite: www.schrijfvrijer.nl.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights