Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan

verhalen uit Turkije

Auteur: Betsy Udink
Betsy Udink schrijft in 'Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan' over haar grote liefde voor Turkije, maar vooral over de potentaten en despoten die de Turkse samenleving hebben gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking hebben opgelegd: Enver Pasja, een van de verantwoordelijken voor de Armeense genocide, Mustafa Kemal Pasja (Atatürk), die het land aan de hand van zijn geadopteerde dochters de moderne tijd in dwong, Fethullah Gülen, leider van een machtige islamitische sekte, door zijn volgelingen als een heilige vereerd, Abdullah Öcalan, met zijn Koerdische guerrilla's verantwoordelijk voor tienduizenden doden, en tenslotte president Recep Tayyip Erdogan, 'de Gekozen Sultan'.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045028828
  • Pagina's: 320 pagina's

Dit boek in de media

'Betsy Udink legt in Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan een complexe realiteit bloot. Deze, voor velen, weinig bekende wereld opent ze met alle zorg die je aan een non-fictieonderwerp kunt besteden. In een land waar je tussen de regels door moet kunnen lezen en mensen niet gauw het achterste van hun tong laten zien, heeft ze de sluier gelicht van een gesloten politieke cultuur. Samen met haar dring je diep door in denk- en gedragspatronen die ons niet erg vertrouwd zijn.' - **** De Scriptor 

´Genadeloos zijn de observaties van Betsy Udink, die twee periodes in Turkije woonde.´ - Martin Sommer in de Volkskrant

De Volkskrant

´Fascinerende verhalen. ****´ Toef Jaeger in NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

Betsy Udink

Betsy Udink

Betsy Udink publiceerde onder meer Achter Mekka, over haar verblijf in Saudi-Arabië, Allah & Eva, over Pakistan, en In Koerdische kringen. Haar boeken werden in verschillende talen vertaald. Zij woonde van 2005 tot 2009 in de Turkse hoofdstad Ankara en in 2013 en 2014 in Istanbul.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights