Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan

Betsy Udink

verhalen uit Turkije

Betsy Udink schrijft in 'Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan' over haar grote liefde voor Turkije, maar vooral over de potentaten en despoten die de Turkse samenleving hebben gemonopoliseerd en hun wil aan de bevolking hebben opgelegd: Enver Pasja, een van de verantwoordelijken voor de Armeense genocide, Mustafa Kemal Pasja (Atatürk), die het land aan de hand van zijn geadopteerde dochters de moderne tijd in dwong, Fethullah Gülen, leider van een machtige islamitische sekte, door zijn volgelingen als een heilige vereerd, Abdullah Öcalan, met zijn Koerdische guerrilla's verantwoordelijk voor tienduizenden doden, en tenslotte president Recep Tayyip Erdogan, 'de Gekozen Sultan'.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045028828
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 140 mm x 29 mm
Gepubliceerd
november 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

´Genadeloos zijn de observaties van Betsy Udink, die twee periodes in Turkije woonde.´ - Martin Sommer in de Volkskrant

´Fascinerende verhalen. ****´ Toef Jaeger in NRC Handelsblad

Betsy Udink legt in Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan een complexe realiteit bloot. Deze, voor velen, weinig bekende wereld opent ze met alle zorg die je aan een non-fictieonderwerp kunt besteden. In een land waar je tussen de regels door moet kunnen lezen en mensen niet gauw het achterste van hun tong laten zien, heeft ze de sluier gelicht van een gesloten politieke cultuur. Samen met haar dring je diep door in denk- en gedragspatronen die ons niet erg vertrouwd zijn. - **** De Scriptor