Met mijn vader is niks mis

‘Met mijn vader is niks mis’ is een monument voor een eigenzinnige vader met Alzheimer die zichzelf probeert te blijven en tegenstribbelend afscheid neemt van de dingen die hij kent.
In 'Met mijn vader is niks mis' schrijft Toine Heijmans onnavolgbaar over zijn vader en zijn nieuwe vriend, dr. Alzheimer. Het maakt dit boek een liefdevol verslag van een gevecht tegen dementie, geschreven in betoverende taal. Een monument voor een eigenzinnige vader die zichzelf probeert te blijven en tegenstribbelend afscheid neemt van de dingen die hij kent. Een universeel verhaal over een unieke situatie, met foto’s uit de tijd dat zijn vader nog een vader was. Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht. Met mijn vader is niks mis. Wel met de wereld om hem heen.
Lees meer
18,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045039626
  • Pagina's: 128 pagina's

Dit boek in de media

‘Een liefdevol, uniek en tegelijk universeel portret van het gevecht tegen dementie.’ – Zin

ZIN

‘Geschreven in verrassende en verwonderende verwoording.’ – NBD Biblion

NBD Biblion

 ‘Het verslag is een monument van zoon Toine voor vader Toine.’ – Arts en Auto

‘In prachtige taal verwoordt Heijmans hoe genadeloos deze ziekte is.’ – Leidsch Dagblad

'Het is een monumentje voor vader en zoon, met de onbezorgde foto’s van vroeger.'  –Anjo Geluk, denktank60plusnoord.nl

‘Het boekje is alleen al de moeite waard omdat het zo ontzettend goed geschreven is; Heijmans weet steeds weer precies de juiste toon te treffen, vervalt nimmer in clichés of sentimentaliteit en beschikt over een wonderlijk goed observatievermogen.’ – Medisch Contact

Medisch Contact

‘De martelgang van een familie die te maken krijgt met dementie en dan natuurlijk vooral die van de patiënt zelf, is soms zo pijnlijk dat het moeilijk onder woorden is te brengen wat er nu precies gebeurt. Maar Toine Heijmans slaagt hier wonderwel in door niet alleen te beschrijven wat er plaatsvindt, maar ook treffend te analyseren wat dat allemaal met hem doet en met de relatie tot zijn geliefde vader.’ – Trouw Letter & Geest

Trouw

Toine Heijmans

Toine Heijmans

Toine Heijmans (1969) is schrijver en columnist van de Volkskrant. Als romancier debuteerde hij met de veelgeprezen besteller 'Op zee',dat werd verfilmd en waarvan vele vertalingen verschenen. De Franse vertaling van 'Op zee' werd bekroond met de prestigieuze Prix Médicis étranger, de Franse literaire prijs voor de beste vertaalde roman. Ook van 'Pristina' werden de vertaalrechten aan Frankrijk verkocht. In 2019 verscheen het boek over zijn vader met Alzheimer: 'Met mijn vader is niks mis'.  

(Foto: Annaleen Louwes)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights