Misschien moet je iets lager mikken

een verhaal over armoede en kansenongelijkheid

Een persoonlijk en rauw verhaal over de impact van kansenongelijkheid.
In het huis waarin Milio van de Kamp opgroeit is regelmatig geen licht of warm water, en in de buurt waar hij woont is criminaliteit aan de orde van de dag. Toch lukt hem uiteindelijk wat zovelen niet lukt: ontsnappen uit de armoede. Hoewel zijn docent hem adviseert iets lager te mikken, slaagt hij erin vanuit het vmbo de universiteit te bereiken. Maar de sociale stijging komt niet zonder offers.

In Misschien moet je iets lager mikken vertelt Milio aan de hand van zijn eigen ervaringen over de impact van armoede en kansenongelijkheid. Vervreemding van je familie, je nergens volledig thuis voelen, hoge schulden, depressie. Steeds weer loopt hij tegen de stigmas rondom armoede aan.

Dit boek legt glashelder de complexiteit van maatschappelijke ongelijkheid bloot. Het is geen lofzang op het idee dat je alles kunt bereiken mits je hard genoeg je best doet. Wél is het een erkenning van de onvoorstelbare veerkracht van mensen die van jongs af aan geconfronteerd worden met hun ongelijke startpositie in het leven.


Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook
Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050911
  • Pagina's: 216 pagina's

Milio van de Kamp

Milio van de Kamp

MIilo van de Kamp (1991) is schrijver en en socioloog, werkzaam als universitair docent aan de UvA. Opgegroeid in armoede geeft hij in zijn boek Misschien moet je iets lager mikken een unieke, persoonlijke blik op maatschappelijke ongelijkheid. Eerdere essays en artikelen over kansenongelijkheid en armoede zijn onder andere verschenen in de Volkskrant en Het Parool.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights