Modern kapitalisme

alternatieve grondslagen voor grote ondernemingen

Auteur: Donald Kalff
Het kapitalisme dat de beurs tot leidend principe verheft, heeft door de kredietcrisis flinke klappen opgelopen. Pogingen om door overnames de productportefeuille te verbreden en de efficiëntie te verbeteren vernietigen op grote schaal economische waarde.

De grote ondernemingen zijn erdoor gestopt met ondernemen. Lopende zaken worden min of meer naar tevredenheid afgewikkeld, maar de ontwikkeling van nieuwe producten en structurele kostenverlaging worden niet bereikt. De oorzaken hiervoor schuilen in de Angelsaksische en de Rijnlandse wijze van bedrijfsvoering. Het samenstel van ondernemingsdoelstellingen, toezicht, bestuur, management en besluitvorming schiet volgens Kalff in beide gevallen ernstig tekort.

Donald Kalff presenteert in dit boek nieuwe grondslagen voor grootschalig ondernemen en gebruikt die voor zijn ontwerp van een alternatieve, zeer concurrerende onderneming. De voordelen daarvan zijn evident, voor innovatie- en investeringsbeslissingen, productiviteitsverbetering en de selectie van bestuurders en managers
Modern kapitalisme presenteert het model van een onderneming die optimaal kan profiteren van de concurrentievoordelen van Europa.
Lees meer
28,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047002086
  • Pagina's: 195 pagina's

Dit boek in de media

'Een waardevolle aanwinst voor de economische vakliteratuur.' - Tijdschrift Controlling

‘Een interessante exercitie (…) goed om je aan het denken te zetten.’ - Management Executive

Alternatieve grondslagen voor grote ondernemingen

'Donald Kalff geeft in zijn boek een heldere analyse van wat er mis is in de wereld van de grote ondernemingen (...) [en] met de scherpte van een hersenchirurg de problemen fileert' -Harry Starren, Academy Magazine

‘Een interessante schets van vernieuwend ondernemersbestuur.’ - De Accountant

Donald Kalff

Donald Kalff

Donald Kalff is gepromoveerd aan de Wharton School van de University van Pennsylvania. Hij vervulde verschillende commerciële en planningsfuncties bij Shell en was lid van de Groepsraad van de KLM. In 2003 was hij visiting professor aan de Leiden University School of Management. Hij is medeoprichter van AIMM Therapeutics en enkele andere biotechnologische ondernemingen, en werkte als adviseur bij Roland Berger Strategy Consultants. Zijn nieuwe boek 'The European Enterprise' verschijnt in het najaar van 2018.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights