Moeders des Vaderlands

de vrouwen die de Nederlanden vormden

Moeders des Vaderlands - cover
In veel geschiedenisboeken vind je alleen de namen van mannen. Dit boek brengt daar verandering in met 18 portretten van Nederlandse en Belgische vrouwen die Nederland vorm gaven.

De Nederlanden werden niet alleen geleid en gevormd door mannen, maar ook door een reeks invloedrijke en machtige vrouwen. Deze “Moeders des Vaderlands” krijgen nauwelijks erkenning voor de rol die zij speelden in de ontstaansgeschiedenis van Nederland en België. En dat terwijl ze minstens even belangrijk waren voor het smeden van eenheid, het uitbouwen van netwerken, het beoefenen van diplomatie en het voeren van oorlogen. Dit boek beschrijft de rol die vrouwen zoals landvoogdes Maria van Hongarije en stadhoudersvrouw Sophie Hedwig van Brunswijk speelden in de Nederlanden van de vroege Middeleeuwen tot het ontstaan van het koninkrijk der Nederlanden.

Moeders des Vaderlands toont deze veelal vergeten vrouwen als de politieke spelers die zij waren. De vaderlandse geschiedenis zal voortaan niet alleen meer geassocieerd worden met Karel v, Willem van Oranje en Johan de Witt, maar ook met Margaretha van Parma, Amalia van Solms en Albertine Agnes van Oranje-Nassau.

18 Historici over 18 invloedrijke vrouwen uit de twaalfde tot begin negentiende eeuw. Gebaseerd op gedegen onderzoek en geschreven door specialisten uit binnen- en buitenland.

Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback


29,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050058
  • Pagina's: 336 pagina's

Femke Deen

Femke Deen

Femke Deen is historicus en auteur van de biografie Anna van Saksen. Verstoten bruid van Willem van Oranje. Ze promoveerde in 2012 aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over de rol van propaganda en media tijdens de Nederlandse Opstand in Amsterdam en werkt nu aan een biografie van Charlotte de Bourbon, de derde vrouw van Willem van Oranje. Samen met Ineke Huysman werkt ze aan de samenstelling van het boek Moeders des Vaderlands, deze zal verschijnen op 10 mei. 

Meer boeken van deze auteur

Ineke Huysman

Ineke Huysman

Ineke Huysman promoveerde bij de Universiteit van Amsterdam op een biografie over Béatrix de Cusance, hertogin van Lotharingen (1614-1663). Bij het Huygens Instituut is zij onder meer werkzaam als editeur van de briefwisselingen van de Hollandse en Friese stadhoudersvrouwen. Samen met Femke Deen werkt ze aan de samenstelling van het boek Moeders des Vaderlands, deze zal verschijnen op 10 mei. 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights