Naar Lillehammer

Vonne van der Meer

In ‘Naar Lillehammer’ van Vonne van der Meer vraagt een moeder op een kinderspeelplaats een wildvreemde vrouw even op haar driejarige dochter te passen. Wanneer de moeder niet meer komt opdagen, neemt de kinderloze Cécile eerst alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs in een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren ontkomt ze niet aan de macht van haar pooier. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is. ‘Naar Lillehammer’ is geen thriller. Toch komt er een rechercheur in voor, een mortuarium en een verhoor. Het is een andersoortig boek in Van der Meers oeuvre en tegelijk ook helemaal niet, want het stelt vragen over goed en kwaad. Waar de één dodelijk bevreesd is voor ‘de vloek’ moet de ander haar eigen demon in de ogen kijken.
€ 21,99 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789025470593
Pagina's
208
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 136 mm x 19 mm
Verwacht
maart 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een auteur van statuur, dat bewijst ook Naar Lillehammer. (…) een ijzersterk boek.’ - Jellie Brouwer, Kunststof (NPO Radio 1)

‘Van verliefdheid, eenzaamheid en prostitutie tot bezinning op het kwade, inclusief een voodoo-achtige vloed en de ontbinding daarvan. Hoe ver van je bed dit laatste ook kan staan, Van der Meer neemt je als een goede gids mee in deze vreemde wereld, die toch ook herkenbaar en dichtbij is.’ – Friesch Dagblad

‘Zelfs een rechercheonderzoek mondt uit in een onderzoek naar het eigen hart. Zo kennen we Van der Meer.’ – Nederlands Dagblad

‘Een aantrekkelijk boek dat de lezers zal boeien.’ – Katholiek Nieuwsblad