Nacht over westwoud

Wanda Reisel

In Nacht over Westwoud van Wanda Reisel gaat waarnemend huisarts Levi Levi (43) vreemd, zijn vrouw zet hem meteen het huis uit. Kort daarop moet hij in het dorp Westwoud dokter Simons vervangen. Maar vanaf zijn aankomst heeft hij het gevoel dat hij bekeken wordt. Het platteland kent zo zijn ambities, benauwenissen en gevaren. Men kijkt met argusogen naar schapenboer Tinus, bij wie elk jaar honderden moslims voor hun Offerfeest een schaap komen kopen. Maar de tijden veranderen. Westwoud smetvrij denken de dorpelingen, wanneer er een buitenlander beschuldigd wordt van verkrachting en poging tot doodslag. Aangezet door een onthulling in zijn familie wordt Levi misschien wel voor het eerst in zijn leven gedwongen een daad stellen.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025440503
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 26 mm
Gepubliceerd
februari 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Modern, politiek geëngageerd verhaal: vilein en nachtmerrie-achtig. – De Morgen

Nacht over Westwoud is een veellagige, uitzonderlijk vlotte roman met genoeg boodschap om je uit je slaap te houden. **** – De Standaard

Een kunstig in elkaar gezet literair verhaal. **** – Het Parool

Nacht over Westwoud is een delicaat, hecht geweven werk. **** – de Volkskrant

‘Strak en scherp getroffen […] Filmisch en onheilspellend.’ – Trouw

‘IJzersterk, doodeng, huiveringwekkend.’ **** – NRC Next