Nederland heeft de gele trui

over wielrennen in de lage landen

Auteur: Benjo Maso
Er was een tijd dat het Nederlands kampioenschap wielrennen buiten onze grenzen werd verreden. De regering vond het te gevaarlijk om in het drukke verkeer mensen hard te laten fietsen. Bovendien paste sport slecht bij de opvattingen die een groot aantal Nederlanders over het gedrag van goede christenen koesterden. Maar in de zomer van 2015 vertrekt de Tour de France vanuit Utrecht: er kan veel veranderen in een ruime eeuw. Benjo Maso vertelt dit verhaal met brille en een fijn gevoel voor mythologie – hij ontkracht heel wat sprookjes en diept minstens evenveel mooie verhalen op. Het gaat Maso niet alleen om de winnaars en ook niet alleen om de Tour de France. In Nederland heeft de gele trui vertelt hij hoe een voorzichtige belangstelling uitgroeide tot een nationale bezieling. Heldendom en tragiek wisselen elkaar af in dit indrukwekkende boek.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045026343
  • Pagina's: 448 pagina's

Dit boek in de media

‘Ook dit keer paart hij wetenschappelijke grondigheid aan de liefde voor de wielersport.’ ***** ‒ Het Parool.

'Met zijn kenmerkende, grondige onderzoek, schetst Benjo Maso de geschiedenis van Nederland en de tour.' – het Parool 

‘Neerlands best schrijvende wielerauteur slaat weer toe.’ – VARAgids

'Er is natuurlijk baas boven baas en in de Nederlandse wielerschrijverij is Benjo Maso de bovenbaas. (...) Nederland heeft de gele trui is van alles, maar ook een cultuurgeschiedenis van een inmiddels weggeblazen Nederland.' ***** – NRC Handelsblad

Benjo Maso

Benjo Maso

Benjo Maso is opgeleid als socioloog; hij schreef over Het ontstaan van de hoofse liefde: de ontwikkeling van fin’amors 1060-1230, maar vooral over wielrennen in twee boeken die al bijna een klassieke status genieten: Het Zweet der Goden (1990) en Wij waren allemaal Goden (2003).

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights