Nederland heeft de gele trui

Benjo Maso

over wielrennen in de lage landen

Er was een tijd dat het Nederlands kampioenschap wielrennen buiten onze grenzen werd verreden. De regering vond het te gevaarlijk om in het drukke verkeer mensen hard te laten fietsen. Bovendien paste sport slecht bij de opvattingen die een groot aantal Nederlanders over het gedrag van goede christenen koesterden. Maar in de zomer van 2015 vertrekt de Tour de France vanuit Utrecht: er kan veel veranderen in een ruime eeuw. Benjo Maso vertelt dit verhaal met brille en een fijn gevoel voor mythologie – hij ontkracht heel wat sprookjes en diept minstens evenveel mooie verhalen op. Het gaat Maso niet alleen om de winnaars en ook niet alleen om de Tour de France. In Nederland heeft de gele trui vertelt hij hoe een voorzichtige belangstelling uitgroeide tot een nationale bezieling. Heldendom en tragiek wisselen elkaar af in dit indrukwekkende boek.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045026343
Pagina's
448
Type
Paperback / softback
Afmeting
230 mm x 150 mm x 37 mm
Gepubliceerd
juni 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Er is natuurlijk baas boven baas en in de Nederlandse wielerschrijverij is Benjo Maso de bovenbaas. (...) Nederland heeft de gele trui is van alles, maar ook een cultuurgeschiedenis van een inmiddels weggeblazen Nederland. ***** – NRC Handelsblad

‘Ook dit keer paart hij wetenschappelijke grondigheid aan de liefde voor de wielersport.’ ***** ‒ Het Parool.

‘Neerlands best schrijvende wielerauteur slaat weer toe.’ – VARAgids

Met zijn kenmerkende, grondige onderzoek, schetst Benjo Maso de geschiedenis van Nederland en de tour. – het Parool