Niets dan dit

een lijflied voor de ziel

Winnaar Ida Gerhardt Poëzieprijs 2024!

In dit moderne leerdicht wordt onderzocht waar het denken begint. In het lichaam? Of in de taal?

Met deze variant op het aloude leerdicht onderzoekt Piet Gerbrandy in verzen en prozagedichten de (on)kenbaarheid van het zelf en het raadsel van het lichaam ten opzichte van de ziel. Of het nu gaat om de liefde, de vergankelijkheid van het lichaam, de stand van de natuur of de evolutie. Dit werk poogt het hele zijn te omvatten in onderzoekende, gelaagde en toegankelijke verzen.

Gerbrandy toont zich opnieuw een groot beschouwer, die in stuwende taal laat zien dat de mens in al zijn vergankelijkheid een wonderlijk wezen is.

Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025474027
  • Pagina's: 120 pagina's

Dit boek in de media

'Op welluidende, filosofische en ontroerende wijze dicht hij over ouder worden, de wisselwerking tussen lichaam en ziel, dromen en herinneringen, lust en contemplatie.' - De beste boeken van 2023

Trouw Letter & Geest

'Heel veel prachtige dichtregels.'

De Standaard

Piet Gerbrandy

Piet Gerbrandy

Piet Gerbrandy (1958) is dichter, classicus en essayist. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Herman Gorterprijs, de Frans Kellendonk-prijs en de Jan Campert-prijs. In 2015 werden zijn gedichten tot dan toe verzameld in Voegwoorden. Zijn laatste dichtbundel Ontbinding (2021) werd eveneens lovend ontvangen en genomineerd voor De Grote Poëzieprijs. Gerbrandy doceert Latijn aan de Universiteit van Amsterdam en maakt deel uit van de redactie van De Gids.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights