Nieuwe zwanenzangen

Een bundel van Wagneriaanse bravoure. Messely’s leefwereld pendelt tussen twee polen: het decadent-esthetische aan de ene kant en het cerebrale (ideeëngeschiedenis) aan de andere kant.
Bivakkerend tussen de grandioze bouwprojecten van koning Ludwig II van Beieren onderzoekt Jeroen Messely de toxische combinatie van eigenwaan en zelfgekozen isolement in de Duitse romantische traditie, en toont hij hoe verleidelijk het wordt om problemen radicaal aan te pakken – radicaal verkeerd – als er zich ongekende mogelijkheden aandienen. Zijn poëzie is niet gespeend van sardonische humor, de dichter spaart immers zichzelf niet. Als achterkleinkind van de romantiek probeert hij zich opnieuw los te zingen van klassieke waarden als eenvoud, soberheid en goede smaak. Het maakt dit boek fascinerend als een luchtkasteel en confronterend als een spiegelpaleis.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025474034
  • Pagina's: 160 pagina's

Dit boek in de media

‘Aansluitend bij de traditie van de romantiek bouwt Jeroen Messely met zijn Nieuwe zwanenzangen in het spoor van kastelenbouwer Ludwig II een poëticaal gedragen luchtkasteel. Het is voor de lezer boeiend toeven in de vele kamers ervan.’ - Jooris van Hulle, KTV

‘Om in deze tijd nog eens ouderwets romantisch en maniëristisch uit te pakken, is ondoenlijk. Messely is de gek die het erop waagt. Die durf alleen al is loffelijk.’ – Arjan Peters, Awater Poëzieclub.nl

'Fascinerend als een luchtkasteel en confronterend als een spiegelpaleis' - Cartoon Productions

Jeroen Messely

Jeroen Messely (1978) woont en werkt in Wevelgem. In een vorig leven publiceerde hij op internet een duizendtal omstandige recensies onder het pseudoniem Achille van den Branden. Tegenwoordig schrijft hij voor Poëziekrant. Nieuwe zwanenzangen is zijn tweede bundel gedichten.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights