Niks relatief

de speciale relativiteitstheorie zonder formules

Auteur: Vincent Icke
Op een verrassend beknopte wijze wordt korte metten gemaakt met het idee dat 'E=mc2' een van de moeilijkste theorieen van de natuurkunde is.
Romans en gedichten die het publiek schokten in het begin van de twintigste eeuw, behoren nu tot de klassiekers. De baanbrekende muziek van een eeuw geleden klinkt ons inmiddels vertrouwd in de oren. Dat geldt niet voor de natuurkunde: nog steeds denken veel mensen dat 'E=mc2' synoniem is voor een van de moeilijkste theorieen van de natuurkunde. In Niks Relatief maakt Vincent Icke op een verrassend beknopte wijze korte metten met dat idee. Niks relatief vertelt op een voor iedereen begrijpelijke manier wat Einsteins realtiviteitstheorie precies inhoudt. Niet met vage voorbeelden van onmogelijke tijdmachines, maar een glasheldere uitleg van wat de theorie is. En na lezing daarvan moet iedereen het boek durven om te draaien om te beginnen aan de tweede helft van het boek: het wiskundig bewijs. Iedereen kan het begrijpen. U gelooft dat niet? Er is maar een antwoord mogelijk: lees Niks relatief.
Lees meer
18,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025426828

Vincent Icke

Vincent Icke

Vincent Icke is hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn academische werk heeft hij een actieve belangstelling voor de popularisatie van de wetenschap. Hij schrijft een maandelijkse column voor NRC Handelsblad.

(Foto: Philip Mechanicus)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights