Oevers

Rob Waumans

In Oevers schetst Rob Waumans het verhaal van de gescheiden vader Luc die met zijn twee jonge zoons op kampeervakantie gaat. Het loslaten van zijn kinderen gaat hem niet goed af; voortdurend houdt hij ze in het vizier en probeert ze te behoeden voor gevaar. Maar al snel maken de jongens vriendjes en voor het eerst sinds jaren heeft Luc tijdens de zomervakantie wat tijd voor zichzelf. Op de een-na-laatste avond durft Luc het zelfs aan om een korte avondwandeling te maken terwijl zijn jongens zich op de camping vermaken. Tijdens de wandeling langs de rivier slaat het noodlot toe. Terwijl in Nederland zijn ex na een paniekerig telefoontje van Luc haarfijn aanvoelt dat er iets niet klopt, begint de avond te vallen en moet Luc noodgedwongen een keuze maken: wil hij een vader worden op wie zijn kinderen trots kunnen zijn, of eentje die er simpelweg ís?
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473228
Pagina's
144
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 15 mm
Gepubliceerd
juni 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Erg mooi gedaan in de traditie van Nescio, Mensje van Keulen en anderen die in hun ogenschijnlijk realisme een wereld oproepen van angst en dreiging. - Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger (vier sterren)

- Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

De kracht van Rob Waumans Oevers zit in de manier waarop hij met die overbekende ingrediënten levensgrote dramas invoelbaar maakt. […] Hét grootste, misschien: uiteindelijk is Oevers een trefzekere roman over verlies.

- Parool

Oevers is een kleine en subtiele zomervertelling. […] Het heeft iets verfrissends, aangezien het ditmaal een man is die zichzelf dwars zit met onzekerheid, en niet een vrouw die zich afvraagt of ze wel voldoet. [...] Het is een gaaf portret van een man die zichzelf kwijt is. NRC (drie ballen)

- NRC