Oevers

Auteur: Rob Waumans
In Oevers schetst Rob Waumans het verhaal van de gescheiden vader Luc die met zijn twee jonge zoons op kampeervakantie gaat. Het loslaten van zijn kinderen gaat hem niet goed af; voortdurend houdt hij ze in het vizier en probeert ze te behoeden voor gevaar. Maar al snel maken de jongens vriendjes en voor het eerst sinds jaren heeft Luc tijdens de zomervakantie wat tijd voor zichzelf. Op de een-na-laatste avond durft Luc het zelfs aan om een korte avondwandeling te maken terwijl zijn jongens zich op de camping vermaken. Tijdens de wandeling langs de rivier slaat het noodlot toe. Terwijl in Nederland zijn ex na een paniekerig telefoontje van Luc haarfijn aanvoelt dat er iets niet klopt, begint de avond te vallen en moet Luc noodgedwongen een keuze maken: wil hij een vader worden op wie zijn kinderen trots kunnen zijn, of eentje die er simpelweg ís?
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473228
  • Pagina's: 144 pagina's

Dit boek in de media

'Erg mooi gedaan in de traditie van Nescio, Mensje van Keulen en anderen die in hun ogenschijnlijk realisme een wereld oproepen van angst en dreiging.' - Limburgs Dagblad/Dagblad de Limburger (vier sterren)

Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

'Oevers is een kleine en subtiele zomervertelling. […] Het heeft iets verfrissends, aangezien het ditmaal een man is die zichzelf dwars zit met onzekerheid, en niet een vrouw die zich afvraagt of ze wel voldoet. [...] Het is een gaaf portret van een man die zichzelf kwijt is.' NRC (drie ballen)

NRC

'De kracht van Rob Waumans' Oevers zit in de manier waarop hij met die overbekende ingrediënten levensgrote drama's invoelbaar maakt. […] Hét grootste, misschien: uiteindelijk is Oevers een trefzekere roman over verlies.'

Parool

Rob Waumans

Rob Waumans

Rob Waumans (1977) debuteerde in 2011 met de roman 'Als je de stad binnenrijdt', die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2013 verscheen 'De nacht van Lolita'. Hij schreef artikelen en verhalen voor o.a. 'NRC Handelsblad', 'De Revisor' en 'De Brakke Hond', en hij publiceert in 'Hard Gras'. In 2019 verscheen zijn derde roman 'De solist'. In juni 2022 zal zijn nieuwste werk 'Oevers' verschijnen.

 (Foto: Fjodor Buis) 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights