Ogentroost

A.H.J. Dautzenberg

In ‘Ogentroost’ van A.H.J. Dautzenberg leeft Ef al jaren teruggetrokken in een oude stacaravan aan de rand van een vakantiepark. Ze heeft genoeg aan het gezelschap van de dieren en planten op haar perceel, maar ze wordt geplaagd door stemmen uit het verleden. Wanneer Ef besluit het Zonnelied van Franciscus van Assisi te verklanken, om licht en vrede aan de wereld te schenken, neemt haar leven een dramatische wending. A.H.J. Dautzenberg schept met zijn nieuwe roman een universum dat tegelijkertijd troost biedt én verontrust. ‘Ogentroost’ is een gelaagd verhaal dat dicht op de huid zit van de tijd. Het is daarnaast ook een verkenning van de transcendentale kracht van taal, en van het weerbarstige karakter van de werkelijkheid.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025469115
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Afmeting
199 mm x 125 mm x 31 mm
Gepubliceerd
oktober 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een wervelend en avontuurlijk boek over eindigheid en eeuwigheid. [waardering: vier sterren]

- Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

Ogentroost is verrukkelijk absurd existentialisme voor de avontuurlijke lezer, en een perfect antidotum tegen de zedenprekende tijdgeest’

- Humo

‘Dautzenberg, misschien wel onze meest autonome schrijver, is iemand die geen concessies doet, niet aan maatschappelijke verwachtingen, niet aan literaire wetten en al helemaal niet aan begrijpelijkheid.’

- De Volkskrant

De volgende Sybren Poletprijs, de prijs voor experimenteel literair werk, zou moeten gaan naar A.H.J. Dautzenberg. [...] Opnieuw een boek dat zich niets aantrekt van een mogelijk lezerspubliek. Maar wel geschikt is voor een oeuvreprijs voor experimentele literatuur.

- Dagblad Van Het Noorden

Dautzenberg is iemand die geen concessies doet, niet aan maatschappelijke verwachtigen, niet aan literaire wetten en al helemaal niet aan begrijpelijkheid. […] Ogentroost zit vol betekenis - het gaat over eenzaamheid, angst, liefde, hypocrisie, wokeness en is tevens een adembenemende verbeelding van een psychose [...].

- De Volkskrant

Want raar is Ogentroost zeker. Maar tegenlijkertijd is de roman ook intrigerend en dwingt elke bladzij tot verder lezen. Kortom, een échte Dautzenberg.

- Noord Hollands dagblad