Onder een witte hemel

Elizabeth Kolbert

de natuur van de toekomst

‘Onder een witte hemel’ is het nieuwste boek van Elizabeth Kolbert. Met ‘Het zesde uitsterven’ opende Kolbert de ogen van velen voor de desastreuze effecten die we als mensheid hebben op de atmosfeer, de oceanen, de bossen en rivieren van de wereld. Nu stelt ze de vraag of we nog eenmaal de natuur moeten manipuleren, ditmaal om haar te redden. In haar kenmerkende proza introduceert Kolbert vele innovaties die mogelijkheden bieden om ecorampen af te wenden. We maken kennis met een genetisch gemanipuleerde muis gericht op het uitroeien van invasieve knaagdieren; nepbomen ontworpen om kooldioxide uit de lucht te zuigen; ‘verzwaarde’ wolken bespoten met zeewater om zonnestralen terug te kaatsen en veerkrachtig ‘superkoraal’,dat een warmere oceaan kan overleven. ‘Onder een witte hemel’ overziet de mogelijkheden van geo-engineering, die kansen bieden maar ook weer nieuwe, onvoorziene gevolgen kunnen hebben. Paradoxaal genoeg zijn de steeds krachtigere technologieën van de mens die onze planeet in gevaar hebben gebracht nu misschien wel de enige hoop op redding.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045037998
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Rogier van Kappel
Afmeting
210 mm x 135 mm x 19 mm
Gepubliceerd
april 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Onder een witte hemel is Kolberts meest humanistische boek tot nu toe. Ze biedt geen valse hoop, daarvoor is ze zich te goed bewust van wat het betekent om in het Antropoceen te leven, maar ze aanschouwt onze vergeefse controlezucht, met een zeker vertedering, misschien zelfs bewondering.’ – De Groene Amsterdammer  

‘[E]en even overweldigend als toegankelijk boek.’ – Techniek & Wetenschap

‘Kolbert schrijft vlot en met kennis van zaken.’ – Geografie