Op het eerste gezicht

Nick Hornby

‘Op het eerste gezicht’, de nieuwe roman van bestsellerauteur Nick Hornby. De 42-jarige Lucy ligt in scheiding. Wat in eerste instantie het perfecte huwelijk leek tussen twee mensen die bijna alles gemeen hebben is geëindigd in een regelrechte ramp. Terwijl haar ex zich verder wentelt in zijn alcoholisme wordt Lucy spoorslags verliefd op Joseph, hulpkracht bij de plaatselijke slager in Lucy’s chique, witte wijk in Noord-Londen. De liefde is geheel wederzijds. Alleen hebben zij ogenschijnlijk niets gemeen. Joseph is van arme komaf, laagopgeleid, twintig jaar jonger en zwart. Tegen de achtergrond van de brexit – en de scheidslijnen die deze blootlegt tussen Lucy’s bemoeizuchtige vriendenkring en de omgeving waar Joseph vandaan komt – tekenen zich de asymmetrieën in hun relatie nog scherper af. En toch voelt het precies goed.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025459642
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Vertaler
Nico Groen
Afmeting
212 mm x 135 mm x 30 mm
Gepubliceerd
september 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Het kreupele hier & nu waait je recht in je gezicht in deze onweerstaanbare, bitterzoete comedy. Vintage Nick.’ – Matthijs van Nieuwkerk, De Volkskrant

‘[Nick Hornby’s] personages zijn innemend en geestig. (…) Love Actually met een geëngageerd randje.’ – Het Parool