Over geweld

Over geweld geeft op een indringende manier inzicht in de politieke en sociale problemen waarmee wij ook in de eenentwintigste eeuw geconfronteerd worden.

Omdat geweld in de moderne samenleving niet langer wordt gebruikt als middel voor het bereiken van een gemeenschappelijk doel, stelt Hannah Arendt vast dat er tussen het een en het ander geen wezenlijk onderscheid meer is: geweld is in onze wereld slechts een middel tot het bereiken van politieke en economische macht.

Hoewel 'Over geweld' voor het eerst verscheen in 1970, geeft dit boek op een indringende manier inzicht in de politieke en sociale problemen waarmee wij ook in de eenentwintigste eeuw geconfronteerd worden. Arendt gaat daarvoor in op het verschil tussen geweld door de staat, en dat veroorzaakt door extremistische groeperingen of individuen.

Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046707197
  • Pagina's: 160 pagina's
  • Vertaler: Rob van Essen

Hannah Arendt

Hannah Arendt (1906-1975) studeerde filosofie en theologie in Berlijn en Marburg. In 1933 vluchtte ze van Duitsland naar Frankrijk. In 1941 emigreerde ze naar Amerika. Haar werk is politiek van aard en concentreert zich vooral op vrijheid en totalitarisme, denken, handelen en oordelen (Totalitarisme, De menselijke conditie, Over geweld). Ze werd wereldberoemd met haar verslag van het proces tegen Eichmann, "Eichmann in Jeruzalem" (1965).

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights