Over vrijheid

Maggie Nelson

in kunst, seks, drugs en klimaat

Wat betekent vrijheid? Die vraag is en wordt door talloze grote denkers gesteld. Het vergt een onafhankelijke en scherpe geest als Maggie Nelson, met recht een van de meest geroemde cultuurcritici van onze tijd, om er iets over te schrijven dat fris, verhelderend en opwindend is. In Over vrijheid observeert Nelson hoezeer het begrip vrijheid verbonden is met haar tegenpolen. Met beperking, plicht, discipline, verslaving, dogmatische ideologie. Ze zoekt vrijheid daar waar ze het vaakst verdedigd en bevraagd, ontnomen en bevochten wordt: in de rommelige ruimtes tussen goed en kwaad. Nelson richt zich op de recente debatten in de kunstwereld, de erfenis van de seksuele bevrijding, de paradox van verslaving en de aantrekkingskracht van wanhoop in het licht van de klimaatcrisis. Ze confronteert ons met fundamentele tegenstrijdigheden en weet als geen ander samen met de lezer een probleem te overdenken – daar ligt haar grote kracht. Over vrijheid is een buitengewoon sterk en essentieel boek voor uitdagende tijden.
€ 22,99 Paperback / softback Nog niet verschenen
ISBN
9789045044255
Pagina's
296
Type
Paperback / softback
Vertaler
Nicolette Hoekmeijer
Verwacht
maart 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een enorm energiek boek over de worsteling met vrijheid in vier domeinen: kunst, seks, drugs en klimaat. Een gedurfd boek, intellectueel stevig maar ook vrij en gevarieerd. Wat dit boek zo opwindend maakt is de evenwichtsoefening die Nelson in staat stelt om álles in twijfel te trekken en tegelijkertijd te blijven geloven in de waarden (verlangen, artistieke vrijheid, complexiteit) die haar hebben gevormd.

- The Guardian