Paradijs in de polder

Arita Baaijens

ontdek wat landschap je vertelt

In Paradijs in de polder keert ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijver Arita Baaijens terug naar het Nederlandse landschap. Al dertig jaar verkent zij de landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. Tijdens haar reizen trof het haar hoe vertrouwd en intiem herders en nomaden met de natuur omgaan, een manier die haaks staat op de wetenschappelijke en analytische benadering in het Westen. Daarmee gaan we voorbij aan de verhalen, ervaringen, gebeurtenissen en sfeer die bepalend zijn voor het karakter en de betekenis van een gebied. Aan de hand van tientallen oefeningen spoort Anita Baaijens de lezer aan om de mobiele telefoon uit te zetten en contact te maken met Nederlands landschap. Onze zintuigen zijn daarbij het belangrijkste gereedschap. Ook laat ze zien wat ‘deep maps’ zijn, hoe je ze maakt en wat ze vertellen over een plek. ‘Paradijs in de polder’ moedigt je aan te struinen, te dolen, gedachtesprongen te maken, vanzelfsprekendheden los te laten, je te verwonderen, en op ontdekkingsreis te gaan in eigen land.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045036021
Pagina's
176
Type
Paperback / softback
Afmeting
216 mm x 167 mm x 17 mm
Gepubliceerd
september 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een veelgehoorde kreet van mensen die uit Nederland emigreren is dat ons land zo volgebouwd en te druk is. Schrijfster Arita Baaijens keerde na jaren in de woestijn en in Siberië te hebben geleefd terug naar Nederland. Hoewel het hier vol is, kun je nog genoeg ontdekken. Ze schreef er een boek over, Paradijs in de Polder. Daarin roept ze mensen op om meer om zich heen te kijken. - Met het oog op morgen, NPO Radio1

‘Een belangrijk boek, waarvan ik hoop dat meer groepen het gaan lezen én gebruiken. Inspirerend!’ - Wiccan Rede