Patriot

Patriot - cover
Navalny’s laatste bericht aan de wereld, deels vanuit de gevangenis. Een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven.

Aleksej Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan ‘Patriot’ begonnen. Het omvat zijn levensverhaal: zijn jeugd, zijn wending naar activisme, zijn huwelijk en familie, zijn toewijding aan het uitdagen van het regime dat erop uit is hem het zwijgen op te leggen en zijn overtuiging dat verandering niet kan worden tegengehouden en onvermijdelijk zal komen.

In levendig en spannend proza, inclusief nooit eerder gepubliceerde correspondentie vanuit de gevangenis, vertelt Navalny over onder meer zijn politieke carrière, de vele aanslagen op zijn leven, de levens van mensen die het dichtst bij hem stonden en de aanhoudende campagne die hij en zijn team hebben gevoerd tegen een regime dat steeds dictatorialer werd.

‘Patriot’ is Navalny’s laatste brief aan de wereld. Het is geschreven met de passie, humor, oprechtheid en moed waarom hij terecht werd geroemd. Een ontroerend verhaal van zijn laatste jaren, jaren die hij doorbracht in de meest wrede gevangenis ter wereld. Het herinnert ons eraan waarom de principes van individuele vrijheid zo fundamenteel zijn, en het is tevens een oproep om door te gaan met het werk waarvoor hij zijn leven heeft gegeven.

Navalny’s weduwe Joelia Navalnaja: “Dit boek is niet alleen een testament van zijn leven, maar ook van zijn standvastige toewijding aan het gevecht tegen de dictatuur – een gevecht waarvoor hij alles heeft gegeven, en uiteindelijk zijn leven. Lezers zullen de man leren kennen die ik diep heb liefgehad, een man van grote integriteit en niet aflatende moed. Het delen van zijn verhaal eert niet alleen de herinnering aan hem maar zal ook anderen inspireren op te staan voor rechtvaardigheid en de waarden die er werkelijk toe doen nooit uit het oog te verliezen.”

Lees meer
26,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


26,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045051314
Geverifieerd door MonsterInsights