Quantum-leiderschap

Danah Zohar

een blauwdruk voor organisaties van de 21ste eeuw

Omgaan met fundamentele onzekerheid is een noodzakelijke voorwaarde voor overleven. Dat geldt voor de natuur, voor mensen en ook voor organisaties. Onzekerheid en verandering toelaten wordt eenvoudiger als je een organisatie als een levend systeem beschouwt, dat zich automatisch aanpast aan veranderende omstandigheden. Quantum-leiderschap is de uitwerking van die kerngedachte. In de praktijk bestaat quantum-leiderschap onder meer uit de volgende elementen: • Aandacht voor relaties, voor combinaties in plaats van afgrenzingen • Zoeken naar wat nu werkt in plaats van naar algemene regels • Niet-weten toelaten in acties en beslissingen • Organisaties, diensten en producten altijd in hun context zien en begrijpen • Leven en werk niet als gescheiden werelden zien In een zeer heldere analyse en met een combinatie van diverse theorieën (waaronder die van Maslow, Goleman, Kahneman en Kuhn) komt Zohar tot een ware revolutie in het begrip en de toepassing van leiderschap.
€ 32,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047010333
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Vertaler
Carla Zijlemaker
Afmeting
230 mm x 150 mm x 27 mm
Gepubliceerd
april 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een baanbrekend boek. De eigenschappen die Zohar zo overtuigend beschrijft, zijn bepalend voor de beste leiders en de waardevolste bedrijven van deze eeuw.’ - Joseph Jaworski, voorzitter Centre for Generative Leadership