Religie voor atheïsten

een heidense gebruikersgids

In dit uiterst originele boek betoogt filosoof Alain de Botton dat de seculiere samenleving veel kan leren van religies als het gaat om zaken als gemeenschapszin, ethiek, onderwijs en kunst.
Proberen te bewijzen dat God niet bestaat kan een geliefd tijdverdrijf zijn voor atheïsten, maar waar het werkelijk om gaat is niet zozeer de vraag of er een God is, maar hoe je verder redeneert wanneer je hebt besloten dat Hij er niet is. In dit uiterst originele boek betoogt Alain de Botton dat de seculiere samenleving veel kan leren van religies als het gaat om zaken als gemeenschapszin, ethiek, onderwijs en kunst. Religie voor atheïsten zet de dogmatische kanten van religies overboord, waarna er enkele aspecten uit gefilterd worden die troostrijk kunnen zijn voor de sceptische hedendaagse mens.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046705353
  • Vertaler: Jelle Noorman

Dit boek in de media

'Alain de Botton weet in "Religie voor atheïsten" wederom de tijdgeest te raken.'

Filosofie Magazine

'Verrukkelijke "heidense gebruikersgids" van de Zwitsers-Britse popifilosoof, die overtuigend en met zijn kenmerkende schrijfplezier pleit om heilzame religieuze aspecten in de seculiere wereld toe te passen. Waarom zou de religie immers het alleenrecht hebben op diepgaande emoties en levensveranderende gewaarwordingen?'

De Groene Amsterdammer

'Kruidig voedsel voor de geest is dit boek, heel speels en heel ernstig tegelijk'

Humo

‘"Religie voor atheïsten" is typisch De Botton: origineel.’

NRC Handelsblad

‘De Botton slaagt er als geen ander in filosofie te verbinden aan het dagelijks leven.’

De Morgen

Alain de Botton

Alain de Botton

Alain de Botton werd in 1969 geboren in Zwitserland en woont en werkt in Londen. Hij debuteerde in 1993 met 'Proeven van liefde' en schreef daarna nog vier boeken: 'De romantische school', 'De biograaf', 'Hoe Proust je leven kan veranderen' en 'De troost van de filosofie'. In 2009 verschenen 'Ode aan de arbeid' en 'Een week op de luchthaven'. Het werk van Alain de Botton is in twintig talen vertaald. In maart 2022 verscheen in samenwerking met The Scientist het boek 'Hoe overleef ik de moderne wereld'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights