Rook en as

De verborgen geschiedenissen van opium

Auteur: Amitav Ghosh
Rook en as - cover
Een zoektocht naar de duistere geschiedenis van opium.
Toen Amitav Ghosh onderzoek deed voor zijn romantrilogie over opium was hem al duidelijk hoe die kleine plant, de papaverplant, de loop van de wereldgeschiedenis heeft beïnvloed. Na De vloek van de nootmuskaat is hij er opnieuw in gedoken en ontdekte hij dat zelfs zijn eigen identiteit en familiegeschiedenis onmiskenbaar verweven zijn met papaver. De handel in opium werd opgezet door het Britse Rijk, maar ook de VOC verdiende haar geld ermee. Ghosh vindt opium zelfs terug bij het ontstaan van enkele van de grootste bedrijven en machtigste families en prestigieuze instellingen ter wereld.
Rook en as is tegelijkertijd een reisverslag, een essay over kolonialisme, kapitalisme, drugs en verslaving en een traktaat over wie de macht heeft om de geschiedenis op te schrijven. Bovenal is het een verhaal over wortels, over hoe de wereld zoals we die kennen ontsproot aan die éne kleine plant, die in de handen van Ghosh bijna zelf een romanpersonage wordt.

Lees meer
26,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


26,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045051239
  • Pagina's: 400 pagina's
  • Vertaler: Menno Grootveld

Amitav Ghosh

Amitav Ghosh

Amitav Ghosh (1956) is een Indiase schrijver van zowel fictie als non-fictie. In 2023 verscheen De vloek van de nootmuskaat bij Atlas Contact. Hij ontving diverse prijzen over de hele wereld en zijn werk verscheen in The New Yorker, The New Republic en The New York Times. In 2024 ontvangt Ghosh de Erasmusprijs voor zijn oeuvre.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights