Samen sterk

Annemarie Postma

Het geheim van de Oranje Leeuwinnen

Met ‘Samen sterk’ schreef journaliste Annemarie Postma een reconstructie van het eerste grote succes van de Oranje Leeuwinnen: het winnen van het EK in de zomer van 2017. Daarnaast doet ze verslag van de voorbereiding op het WK deze zomer in Frankrijk – dit keer met Oranje in de favorietenrol. Na de winst van de Europese titel zette het Nederlands vrouwenelftal in één klap het voetbal voor vrouwen, toch al de snelst groeiende sport in Nederland, op de kaart. Profvoetballer worden en een goal maken in een EK-finale was nu definitief ook een meisjesdroom. En terwijl er vooraf weinig mensen warmliepen voor het toernooi in eigen land, werd de finale in Enschede door 4,1 miljoen mensen bekeken – een record. Hoewel het succes voor velen als een verrassing kwam, waren speelsters en staf al een jaar lang bezig met een minutieuze voorbereiding. Journaliste Annemarie Postma zag menige training, zat bij alle wedstrijden in het stadion en hing na afloop rond in de mixed zone.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045042275
Pagina's
232
Type
Paperback / softback
Afmeting
201 mm x 126 mm x 20 mm
Gepubliceerd
juni 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Postma laat prachtig zien hoe de speelsters de voorbije jaren hebben beleefd. Postma kent de ins en outs en is bovendien gezegend met een vlotte pen. Samen sterk is daardoor de perfecte voorbereiding op het komende WK voor iedereen die nog één keer terug wil blikken op die bijzondere periode die het vrouwenvoetbal in Nederland voorgoed heeft veranderd. – Wouter Schollema, Friesch Dagblad

Een leuk kijkje achter de Oranje schermen. – Vrouw

Verified by MonsterInsights