Seks in de Renaissance

Standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci (en wat we daar nu van kunnen leren)

Seks in de Renaissance - cover
Hoe dacht men tijdens de Renaissance over seks? Den Hartog neemt je mee op een tocht vol vervreemding én herkenning, en laat je met een nieuwe blik kijken naar seksuele opvattingen van toen en nu.
De orgasmekloof, consent en gender: we hebben het er dagelijks over. Maar ook tijdens de Renaissance raakte men niet uitgepraat over seksualiteit. In dit sprankelende boek laat Marlisa den Hartog zien wat de seksuele gedragscodes waren in de tijd van Michelangelo en Da Vinci. Sommige ideeën klinken ons nu vreemd in de oren, zoals de absurde leeftijdsverschillen tussen huwelijkspartners en het wijdverbreide geloof dat de baarmoeder zonder seks verstopt kon raken. Maar iemand uit de Renaissance had ook mee kunnen praten over slutshaming of kunnen lachen om iemands ‘small dick energy’. Hoe modern zijn onze eigen seksuele opvattingen eigenlijk? Op volstrekt originele wijze brengt Den Hartog zo het heden in dialoog met het verleden. In Seks in de Renaissance neemt ze de lezer mee op een tocht vol vervreemding én herkenbaarheid, en laat zo zien hoe geschiedenis uiterst relevant is om onze eigen tijd én seksualiteit beter te begrijpen.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


22,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050171
  • Pagina's: 272 pagina's

Marlisa den Hartog

Marlisa den Hartog (1992) is historica en schrijver. In 2022 promoveerde ze op de seksuele gedragsregels in het Italië van de Renaissance. Ze doceert aan de Universiteit Leiden, waarbij ze zich inzet om geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights