Taal van de waarheid

Salman Rushdie

essays 2003-2020

In ‘Taal van de waarheid’ van Salman Rushdie worden inzichtelijke en inspirerende essays, kritieken en toespraken bijeengebracht die zijn status als een van de meest originele denkers van onze tijd verstevigen. Rushdie wordt gevierd als een verteller van de hoogste orde, die waarheden over onze samenleving en cultuur belicht door zijn prachtige, vaak zinderende proza. Deze uitgave bundelt stukken die tussen 2003 en 2020 zijn geschreven en toont het intellectuele engagement van Rushdie tijdens een periode van belangrijke culturele verschuivingen. Rushdie onderzoekt wat schrijvers als Shakespeare, Cervantes, Samuel Beckett, Eudora Welty en Toni Morrison voor hem hebben betekend, zowel op de pagina als – soms – in levenden lijve. Uit een breed scala aan onderwerpen ontstaat een liefdesbrief aan de literatuur zelf.
€ 32,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025459925
Pagina's
360
Type
Paperback / softback
Vertaler
Bart Gravendaal
Afmeting
230 mm x 150 mm x 28 mm
Gepubliceerd
september 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Maar naast de politieke activist die hij tegen wil en dank werd, is Rushdie in deze teksten, die 17 jaar beslaan toch vooral ook de wervelwindschrijver die hij is.

- Het Parool

In zijn nieuwe essaybundel toont Salman Rushdie zich een literaire veelvraat die uit een veelheid van bronnen put.

- Trouw