Tegendraads

Lionel Shriver

‘Tegendraads’ is samengesteld uit de vele columns, essays en opiniestukken die Lionel Shriver schreef voor gerenommeerde Engelse en Amerikaanse media over een breed scala aan onderwerpen: religie, taal, literatuur, Brexit, het schrijverschap, ziekte, de dood, en ‘last but not least’: het belastingstelsel. Elk stuk in ‘Tegendraads’ weerspiegelt standpunten of gevoelens waardoor ze ‘hel en verdoemenis’ over zich heen kreeg, zoals ze opgewekt uitlegt, en die haar meer dan eens met ‘cancelen’ hebben bedreigd, lang voordat het begrip in zwang was. Geen heilig huisje is veilig voor een van de scherpste geesten van onze tijd. Een schrijver die gekoesterde platitudes en eenduidige denkwijzen fileert, in zowel haar romans als haar non-fictie.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473440
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Vertaler
Karina Santen, Marian van der Ster
Afmeting
209 mm x 136 mm x 27 mm
Gepubliceerd
november 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Tegendraads is een heerlijk portret van Shriver als persoon, schrijver en polemist. Ze is grappig, scherp en bewonderenswaardig openhartig (…).

- Het Parool