Ter observatie

grip op de zorg in 44 praktijkverhalen

Auteur: Kjeld Aij
In 44 persoonlijke verhalen maakt Kjeld Aij de complexe problematiek van de Nederlandse ziekenhuizen invoelbaar en deelt hij waardevolle lessen over leiderschap, inventiviteit en samenwerking.

'Waardevolle verbetersuggesties van binnenuit: daar is de zorg bij gebaat.' - Ernst Kuipers, minister van VWS

Wie met een helikopterview naar de Nederlandse ziekenhuizen kijkt, ziet een sector die kraakt en piept in zijn voegen. Arbeidskrapte, ketenzorg, vergrijzing, regeldruk en een pandemie – door de vele schijnbaar onoplosbare vraagstukken zit iedereen in een spagaat. Kjeld Aij laat zien hoe hij zelf met vallen en opstaan omgaat met de complexiteit binnen de zorg.

Aij legt de gang van zaken in het ziekenhuis als het ware onder de scan. Hij stelt geen diagnose en raadt geen behandeling aan, maar laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien hoe bestuurders, leidinggevenden en zorgprofessionals wel degelijk iets kunnen doen om de lastige omstandigheden te verzachten. Het enige wat zij nodig hebben is de moed om uit te dokteren wat werkt en wat niet.

Slagvaardigheid, inventiviteit, constructief samenwerken, veranderkracht en zorgvuldig waarnemen vormen de rode draad in de observaties van Aij.

Lees meer
22,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047014867
  • Pagina's: 160 pagina's

Kjeld Aij

Kjeld Aij

Dr. Kjeld Aij, MBA is zowel verpleegkundige als bedrijfskundige en heeft ruim twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg. Hij werkte vijf jaar als directeur bedrijfsvoering voor diverse divisies van het Amsterdam UMC, en heeft sinds 2020 een directiefunctie bij het Erasmus MC. Verder verzorgt hij trainingen over leiderschap, verandermanagement en lean denken en werken.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights