Terug naar Timboektoe

een reis naar de Toearegs in Mali

In Europa oogsten ze bewondering, maar in Afrika staan ze bekend als arrogante vechtersbazen. Nobele wilden, of puriteinse opportunisten? Een onbevooroordeeld reisverslag.

De Toearegs, het volk uit de Sahara bij wie niet de vrouwen maar de mannen zich sluieren, hebben over belangstelling niet te klagen. In Europa oogsten ze bewondering, maar in Afrika staan ze bij andere bevolkingsgroepen bekend als arrogante vechtersbazen. Hoe komt het dat wij in Europa anders over ze denken? Hebben de Toearegs hun pr zo goed voor elkaar? Van oudsher zijn de Toearegs veehoudende nomaden. De afgelopen decennia knoopte een aantal Toeareg-leiders in Mali banden aan met al-Qaida en ISIS, die in de Sahara veel geld verdient met het ontvoeren van westerlingen.

Gerben van der Aa ging op onderzoek uit: hij ontmoet smokkelaars, bescheiden tuinmannen, bejaarde huurlingen en afgematte politici in een zoektocht om de complexe politiek van de regio te ontrafelen. Van nobele wilden tot puriteinse opportunisten, wat is er gebeurd?

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045027975
  • Pagina's: 288 pagina's

Dit boek in de media

'Een vlotte pen (...) interessante achtergrondinformatie.' - Wim Brummelman NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

Gerbert van der Aa

Gerbert van der Aa

Gerbert van der Aa (1969) is Afrika-journalist. Hij schrijft onder anderen voor Elsevier en NRC Handelsblad en schreef boeken over Nigeria, Sudan en Libië.

 (Foto: Merlijn Doomernik)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights