Toch zit het anders

Maarten Asscher

In Toch zit het anders, een verzameling geopinieerde en bij vlagen polemische essays, gaat Maarten Asscher onderwerpen te lijf die hem de afgelopen decennia als uitgever, als kunstambtenaar, als boekhandelaar en bovenal als lezer hebben beziggehouden. De ongeletterdheid van onze politieke cultuur komt aan de orde, het verschijnsel ‘kunstpaus’, de ware aard van literair engagement en de terugkerende dilemma’s van het cultuurbeleid. Maar ook een bijna onhanteerbaar onderwerp als de parallel tussen de herdenking van de slavernij en die van de Holocaust wordt zorgvuldig geanalyseerd. Scherpzinnig en waar nodig strijdlustig, dat zijn deze goed geschreven, door empathie en kritische zin voortgedreven essays. Waarin schuilt het ware leiderschap? Wat mogen wij van de literatuur verwachten? En van onze eigen geschiedenis? Welke verhelderende of vertroebelende rol speelt taal daarbij?
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045035161
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 141 mm x 21 mm
Gepubliceerd
januari 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘De essays bevatten een staalkaart van Asschers kunnen.’ ●●●● – NRC Handelsblad

‘In deze essays komt Asscher naar voren als een relativist die met een prettige nuchterheid net even iets verder doordenkt en zo een nieuw perspectief op de zaak werpt. (…) Maar deze fraaie bundel gaat over meer dan taal en literatuur. Asscher werpt ook zijn licht op ruïnes, het woord ‘wolk’, de Jodenvervolging en het fenomeen nieuwsgierigheid. Van het profijt van een onstilbare nieuwsgierigheid is Asscher zelf het beste voorbeeld.’ – HP De Tijd

‘Prachtig geschreven pareltjes die tot nadenken stemmen.’ – Skipr