Toen het moest

Auteur: Micha Hamel
Het is nog maar de vraag of ‘Toen het moest’ van Micha Hamel wel een dichtbundel is. Bij verschijning van ‘Bewegend doel’, de vierde bundel poëzie van Micha Hamel, liet de dichter weten het hierbij te zullen laten: we konden nog proza van hem verwachten, maar geen gedichten meer… ‘Toen het moest’ is in ieder geval een verzameling teksten, notities, collages, verslagen, vertelsels, liederen – en als je goed kijkt zitten er ook gedichten tussen. Micha Hamel staat midden in zijn tijd, hij dicht over een puk-code en over okselgeur, over culturele stagnatie en big data, over het milieu en de straatbarbecue, maar de taal geeft de poëzie niet cadeau. Het wringt en schuurt: woorden, typografie, commentaar, tekeningen en leestekens gaan een constante strijd aan, doch altijd met de bedoeling dat de lezer als winnaar uit de strijd komt.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025451073
  • Pagina's: 96 pagina's

Dit boek in de media

'Hamel creëert spanning door amper aan het leven te raken, maar er wel flarden van op te roepen.' – Volkskrant

De Volkskrant

'Om die vrolijke onvoorspelbaarheid van zijn vorm, zijn onweerstaanbare muzikaliteit en taalgevoel, en om die uitgestreken geestige manier waarop hij alledaagse sleur boven zichzelf wist uit te tillen, tot gedichten over wc's schoonmaken aan toe.' – Janita Monna van Trouw

Trouw

Micha Hamel

Micha Hamel

Micha Hamel (1970) is componist-dirigent en dichter. Hij componeerde orkestwerken, liederen en kamermuziek, alsook muziek voor dans en theater. In 2008 toerde zijn tragische operette Snow White (Nationale Reisopera) met veel succes door het land. In juni 2012 was hij 'componist in focus' op het Holland Festival. Met Alle enen opgeteld debuteerde hij in 2004 als dichter. Deze bundel werd bekroond met de Lucy B. & C.W. van der Hoogtprijs en werd in korte tijd twee keer herdrukt. In 2006 verscheen de dichtbundel Luchtwortels, in 2010 Nu je het vraagt, en in 2013 Bewegend doel. Deze bundel werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs 2014. In mei 2017 verschijnt Toen het moest.

Micha Hamel is ook actief als docent en gastspreker. Hij doceerde aan Hogeschool Codarts in Rotterdam, en schreef met zijn onderzoeksteam essayistische teksten over de klassiekemuziekpraktijk, die in februari 2016 verschenen onder de titel Speelruimte voor klassieke muziek in de 21ste eeuw. Sinds januari 2015 is Micha Hamel lid van de Academie van Kunsten van de KNAW.

www.michahamel.nl

(Foto: Janita Sassen)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights