Toen het moest

Micha Hamel

Het is nog maar de vraag of ‘Toen het moest’ van Micha Hamel wel een dichtbundel is. Bij verschijning van ‘Bewegend doel’, de vierde bundel poëzie van Micha Hamel, liet de dichter weten het hierbij te zullen laten: we konden nog proza van hem verwachten, maar geen gedichten meer… ‘Toen het moest’ is in ieder geval een verzameling teksten, notities, collages, verslagen, vertelsels, liederen – en als je goed kijkt zitten er ook gedichten tussen. Micha Hamel staat midden in zijn tijd, hij dicht over een puk-code en over okselgeur, over culturele stagnatie en big data, over het milieu en de straatbarbecue, maar de taal geeft de poëzie niet cadeau. Het wringt en schuurt: woorden, typografie, commentaar, tekeningen en leestekens gaan een constante strijd aan, doch altijd met de bedoeling dat de lezer als winnaar uit de strijd komt.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025451073
Pagina's
96
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 180 mm x 8 mm
Gepubliceerd
mei 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Om die vrolijke onvoorspelbaarheid van zijn vorm, zijn onweerstaanbare muzikaliteit en taalgevoel, en om die uitgestreken geestige manier waarop hij alledaagse sleur boven zichzelf wist uit te tillen, tot gedichten over wcs schoonmaken aan toe. – Janita Monna van Trouw

Hamel creëert spanning door amper aan het leven te raken, maar er wel flarden van op te roepen. – Volkskrant