Tussen Oder en Zenne

twee rivieren, twee grootvaders, twee oorlogen

Een aangrijpende familiegeschiedenis over de turbulente eerste helft van de twintigste eeuw. Een verhaal over nationalisme, oorlog en je hoofd boven water houden in een veranderende wereld.
In ‘Tussen Oder en Zenne’ schrijft Joseph Pearce over de levens van zijn grootvaders. Ze groeiden op aan twee zijden van Europa, de een in een Vlaams-katholiek milieu, de ander in een traditioneel Joods gezin. In de 20e eeuw vinden er veel veranderingen plaats: militarisme, antisemitisme, Vlaams nationalisme en uiteindelijk het fascisme sluipen in de levens van zijn grootvaders. De twee wereldoorlogen maken de politieke transformaties vervolgens onontkoombaar. Beide grootvaders proberen hun gezin te beschermen, of ze daarvoor nu moeten vechten, honger moeten lijden, of moeten vluchten. ‘Tussen Oder en Zenne’ is een aangrijpende en prachtig geschreven familiegeschiedenis die laat zien hoe de grote omwentelingen van de eerste helft van de twintigste eeuw het leven van doodgewone families op zijn kop kon zetten. Maar paradoxaal genoeg zijn het juist die politieke gebeurtenissen die de twee grootvaders uiteindelijk bij elkaar brengen.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045040042
  • Pagina's: 296 pagina's

Dit boek in de media

'De roman is knap opgebouwd, (…) Op boeiende wijze schetst de auteur het leven van gewone mensen die er al dan niet in slagen het hoofd boven water te houden in uiterst moeilijke omstandigheden.' - humanistischverbond.be

Joseph Pearce

Joseph Pearce

Joseph Pearce (1951) is schrijver en was lange tijd recensent voor De Morgen. In 1999 debuteerde hij met 'Land van belofte'. Daarna publiceerde hij meer dan tien romans, waarin vaak zijn eigen familiegeschiedenis een grote rol speelt. Zijn nieuwe boek, de autiobiografische geschiedenis 'Tussen Oder en Zenne, twee rivieren, twee grootvaders, twee wereldoorlogen', komt uit in mei 2022.

(Foto: Kathelijne Geudens)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights