Uit hoofde van Jut

Een oudere dichter blikt terug op zijn leven. De lezer wordt meegenomen in gedichten over de naïeve beleving van het kind, de hevigheid van een puberliefde en de angst om alleen over te blijven.
‘Begin begon begonnen, is het zo simpel? / Verzin verzon verzonnen, zo simpel is het’. Met deze lichte noot begint Frans Kuipers zijn nieuwe bundel waarin hij speels reflecteert op ouder worden zonder daar somber over te zijn. Want met de tijd komt aandacht; tijd om de sprinkhanenbijbel te lezen en het gemaaide gras van een boerenzwaluwendag te ruiken. Zijn conclusie is dat niets af is. De natuur houdt hem staande; zij houdt hem gaande. Vrij van existentieel getob wordt de lezer meegenomen in de naïeve beleving van het kind, de hevigheid van een puberliefde en de angst om alleen over te blijven. Een voelbaar plezier in taal kenmerkt Frans Kuipers’ precieze en inventieve poëzie.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025475765
  • Pagina's: 80 pagina's

Frans Kuipers

Frans Kuipers

Frans Kuipers is dichter. Hij debuteerde in de jaren zestig en werd bekend met de bundel Wolkenjagen (1997). Hij maakte naam onder een breder publiek toen enkele van zijn gedichten door Gerrit Komrij opgenomen werden in zijn beroemde bloemlezing.

Zijn bundel Uit hoofde van jut is in maart 2024 verschenen.

(Foto: Rens van Mierloo)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights