Valentijn

In de ‘New York Times’-bestseller ‘Valentijn’ wordt een jong meisje aangerand in een olieveld bij een ranch in Texas; de brute daad zet de gespannen raciale verhoudingen in het dorp op scherp.
‘Valentijn’ van Elizabeth Wetmore speelt zich af in februari 1976 in Odessa, Texas waar in de vroege uurtjes na Valentijnsdag de veertienjarige Gloria Ramírez gehavend en gebroken verschijnt op de ranch van Mary Rose Whitehead. Het meisje is aangevallen in een aangrenzend olieveld; de brute daad zet de toch al gespannen raciale en sociale verhoudingen in Odessa op scherp. Hoewel de zaak dankzij de inspanningen van Mary Rose uiteindelijk in de rechtszaal belandt, is gerechtigheid ver te zoeken – en mededogen al helemaal. Tegen de achtergrond van de opbloeiende, door mannen gedomineerde oliehandel van West Texas onderzoekt ‘Valentijn’ vanuit afwisselende vrouwelijke perspectieven de nasleep van geweld in een gepolariseerd dorp: als we ons lot zelf in de hand hebben, wie willen we dan zijn? Een ‘New York Times’-bestseller.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025453992
  • Pagina's: 352 pagina's
  • Vertaler: Anne Jongeling

Dit boek in de media

‘Het verhaal is hartverscheurend en ongemakkelijk, maar Elizabeth Wetmore heeft met haar debuutroman geweldig werk afgeleverd.’ – Boekenflits 

‘Een ijzersterk debuut.’ ***** – Vrij Nederland Detective & Thrillergids

Vrij Nederland Thrillergids

‘[E]en verrassend en onvergetelijk debuut.’ – Elske leest

‘Lyrisch en liefdevol over het land(schap), genuanceerd maar genadeloos over de misogyne mores.’ – VPRO Gids

VPRO Gids

‘IJzersterke vrouwen, ijzersterk boek.’ – Het Parool

Parool

‘Valentijn is een boeiend en intrigerend verhaal, over het belang van opkomen voor jezelf en voor elkaar.’ ★★★★ – Chicklit 

‘Choquerend, krachtig en met een gezonde dosis realiteitszin geschreven. Een aanrader!’ – Het Boekenrijk 

Elizabeth Wetmore

Elizabeth Wetmore

Elizabeth Wetmore studeerde af aan de Iowa Writer’s Workshop, en is de ontvanger van een fellowship van de National Endowment for the Arts. Ze woont en werkt in Chicago, maar is geboren in West Texas. Haar debuutroman 'Valentijn' is in februari 2021 verschenen.

(Foto: Carrie Allen)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights