Van deze kinderen ga je houden

Anja Vink

een schooljaar in klas 1D van een vmbo

In 'Van deze kinderen ga je houden' van Anja Vink leef je een schooljaar lang mee met de kinderen in klas 1D van de GKH (nu experience college), een vmbo in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Je ziet de leer­lingen, Bilal, Jim, Mateus en Fahimida met hun medeleerlingen van onzekere kinderen uitgroeien tot onbevangen spontane pubers. De meesten van hen stappen de GKH binnen met een rugzak vol pro­blemen en een taalachterstand van gemiddeld bijna twee jaar, die de wereld vaak onbegrijpelijk voor hen maakt. Woorden als `lichte vorst' bij een wiskundeles over negatieve getallen maken de opdracht tot een geheime boodschap die niet te ontcijferen valt. Iedere schooldag leest leerkracht Vincent van der Pas ze voor, hij leert ze nieuwe woorden, praat met ze over hun leven en opent een wereld van wetenschap, geschiedenis en het dagelijkse nieuws. Stapje voor stapje geven de leerlingen van 1D hem hun vertrouwen. Op zijn beurt leert Vincent hun dat school leuk kan zijn, en dat hard werken ook echt iets oplevert.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045705637
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
december 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Vink observeert, komt bij de scholieren thuis en laat zien hoe onderwijsbeleid het GKH raakt. En ze overtuigt de lezer dat een docent in dit vmbo wel méér in huis moet hebben dan slechts een bevoegdheid. Hij moet, zoals kerndocent Vincent van der Pas, in staat zijn van deze kinderen te gaan houden.’- Arlette Dwarkasing in Trouw