Van deze kinderen ga je houden

een schooljaar in klas 1D van een vmbo

Auteur: Anja Vink
In 'Van deze kinderen ga je houden' van Anja Vink leef je een schooljaar lang mee met de kinderen in klas 1D van de GKH (nu experience college), een vmbo in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Je ziet de leer­lingen, Bilal, Jim, Mateus en Fahimida met hun medeleerlingen van onzekere kinderen uitgroeien tot onbevangen spontane pubers. De meesten van hen stappen de GKH binnen met een rugzak vol pro­blemen en een taalachterstand van gemiddeld bijna twee jaar, die de wereld vaak onbegrijpelijk voor hen maakt. Woorden als `lichte vorst' bij een wiskundeles over negatieve getallen maken de opdracht tot een geheime boodschap die niet te ontcijferen valt. Iedere schooldag leest leerkracht Vincent van der Pas ze voor, hij leert ze nieuwe woorden, praat met ze over hun leven en opent een wereld van wetenschap, geschiedenis en het dagelijkse nieuws. Stapje voor stapje geven de leerlingen van 1D hem hun vertrouwen. Op zijn beurt leert Vincent hun dat school leuk kan zijn, en dat hard werken ook echt iets oplevert.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045705637
  • Pagina's: 224 pagina's

Dit boek in de media

‘Vink observeert, komt bij de scholieren thuis en laat zien hoe onderwijsbeleid het GKH raakt. En ze overtuigt de lezer dat een docent in dit vmbo wel méér in huis moet hebben dan slechts een bevoegdheid. Hij moet, zoals kerndocent Vincent van der Pas, in staat zijn van deze kinderen te gaan houden.’- Arlette Dwarkasing in Trouw

Trouw

Anja Vink

Anja Vink

Anja Vink werkt meer dan tien jaar als freelance onderwijs-, en onderzoeksjournalist voor o.a. NRC Handelsblad, het Onderwijsblad maar ook Forum, het instituut voor multiculturele vraagstukken. In 2008 werd zij bekroond met de Prijs voor de Nationale Onderwijsjournalistiek voor een artikelover de segregatie in het voortgezet onderwijs voor het maandblad M van NRC Handelsblad.
Januari 2010 kwam haar boek ‘Witte zwanen, zwarte zwanen. De mythe van de zwarte school’ uit. Hierin zet ze de huidige stand van zaken van de Nederlandse onderwijssegregatie op een rijtje. Haar meest recente boek, Van deze kinderen ga je houden. Een schooljaar in klas 1D van een vmbo verscheen in september 2013. In oktober 2013 kreeg zij de  Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek 2013 voor haar verhaal Asschers Stille Revolutie in Vrij Nederland.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights