Van dit en dat en van alles wat

Martine Bijl

‘Van dit en dat en van alles wat’ is een portret van het multi-talent Martine Bijl. Samengesteld door Berend Boudewijn uit haar nagelaten documenten blijkt het onbedoeld zelfs een frappant zelfportret. Jeugdherinneringen, brieven, een novelle, e-mails, speeches, theaterteksten plus dagboeken over haar werk bij televisie en theater – het lijkt verschillend, maar het ademt dezelfde oorspronkelijke, amusante geest. Of het nu gaat over optreden, over hartstochtelijk tuinieren, over volhardend keramiek maken, over koppig sleutelen aan teksten – het is altijd onderhoudend geschreven. En meer dan dat. En passant fileert Martine mannelijke eigenwaan en vrouwelijk schipperen en gunt ze ons ook nog een blik achter de schermen van onze showbusiness. Martines echtgenoot Berend Boudewijn, die deze teksten heeft verzameld en er een persoonlijke inleiding bij schreef, oordeelt volkomen terecht: schrijven was waarschijnlijk Martines liefste bezigheid en zeker haar grootste talent.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025472009
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 32 mm
Gepubliceerd
september 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Intrigerende fragmenten’ ★★★★ – Dagblad van het Noorden

‘Boeiend en vol humor komt Martine Bijl weer even tot leven.’ – Nouveau

‘Van jeugdherinneringen tot brieven en e-mails, van dagboekfragmenten tot theaterteksten; alles ademt de trefzekere pen van Martine, haar scherpe blik en haar geweldige gevoel voor humor. Het resultaat is een uniek zelfportret.’ – Margriet

‘Een mooie uitgave die recht doet aan wie Martine Bijl was.’– NBD Biblion