Van dit en dat en van alles wat

Auteur: Martine Bijl
Een zelfportret van het multi-talent Martine Bijl, samengesteld uit haar nagelaten documenten.
‘Van dit en dat en van alles wat’ is een portret van het multi-talent Martine Bijl. Samengesteld door Berend Boudewijn uit haar nagelaten documenten blijkt het onbedoeld zelfs een frappant zelfportret. Jeugdherinneringen, brieven, een novelle, e-mails, speeches, theaterteksten plus dagboeken over haar werk bij televisie en theater – het lijkt verschillend, maar het ademt dezelfde oorspronkelijke, amusante geest. Of het nu gaat over optreden, over hartstochtelijk tuinieren, over volhardend keramiek maken, over koppig sleutelen aan teksten – het is altijd onderhoudend geschreven. En meer dan dat. En passant fileert Martine mannelijke eigenwaan en vrouwelijk schipperen en gunt ze ons ook nog een blik achter de schermen van onze showbusiness. Martines echtgenoot Berend Boudewijn, die deze teksten heeft verzameld en er een persoonlijke inleiding bij schreef, oordeelt volkomen terecht: schrijven was waarschijnlijk Martines liefste bezigheid en zeker haar grootste talent.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Luisterboek
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472009
  • Pagina's: 384 pagina's

Dit boek in de media

‘Een mooie uitgave die recht doet aan wie Martine Bijl was.’– NBD Biblion

NBD Biblion

‘Van jeugdherinneringen tot brieven en e-mails, van dagboekfragmenten tot theaterteksten; alles ademt de trefzekere pen van Martine, haar scherpe blik en haar geweldige gevoel voor humor. Het resultaat is een uniek zelfportret.’ – Margriet

Margriet

‘Boeiend en vol humor komt Martine Bijl weer even tot leven.’ – Nouveau

Nouveau

Martine Bijl

Martine Bijl

Martine Bijl (1948-2019) maakte televisie- en theaterprogramma’s, was zangeres, actrice, keramiste en schrijfster. Ze vertaalde tv-series, liedteksten en een groot aantal musicals; haar werk is meermaals bekroond. Zij publiceerde onder meer Hindergroen en Rinkeldekink, dat bekroond werd met de ns Publieksprijs. Ze was dertig jaar getrouwd met Berend Boudewijn, theater- en televisieregisseur, presentator, acteur en schrijver. Hij schreef onder meer Ik stond erbij en ik keek ernaar.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights