Van wie is de stad

De strijd om Amsterdam

Van wie is de stad Amsterdam – van de toeristen, ondernemers of van haar bewoners? Deze bestseller van Floor Milikowski is een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21e eeuw.
<p>Een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en buitenland. In de binnenstad worden bakkers en boekhandels vervangen door ijswinkels en grote internationale ketens. Tegelijkertijd maken de hoge woningprijzen Amsterdam onbetaalbaar voor middeninkomens.

<p>Het zijn ontwikkelingen die ook spelen in steden als Venetië, Londen en Parijs en die van grote invloed zijn op de identiteit van de stad. Floor Milikowski doet al jaren onderzoek naar de veranderingen en de machtsverhoudingen in Amsterdam. Ze neemt je mee op haar zoektocht naar de winnaars en verliezers en stelt de vraag: van wie is de stad?
Lees meer
17,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Paperback
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045022185
  • Pagina's: 288 pagina's

Dit boek in de media

‘Meeslepend portret over Amsterdam.’ – Boekhandel Schimmelpennink, Amsterdam

‘In lekker leesbare hoofdstukken laat de schrijfster alle relevante thema’s passeren. Ze doet dat op een betrokken manier, zonder dat het pamflettistisch wordt.’ – Marcel Bayer, ROM

‘Een heel interessant boek (…) over de vraag: is de stad van de bewoners, van de ondernemers, of van de bezoekers?’ – Tracy Metz in Radio 1 Spraakmakers

Spraakmakers

Floor Milikowski

Floor Milikowski

Floor Milikowski (1980) is journalist en geograaf. Voor De Groene Amsterdammer schreef ze onthullende artikelen over Amsterdam en over de ruimtelijke tweedeling in Nederland. Ook publiceerde ze in het Financieel Dagblad, de Volkskrant en Het Parool. In 2009 verscheen De droom van Zuid-Afrika en in 2018 de bestseller Van wie is de stad, dat werd genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs voor het beste politieke boek en door Boekhandel Scheltema werd uitgeroepen tot Boek van het Jaar.

(Foto: Fjodor Buis)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights