Venus achterna

De zoektocht naar de omvang van het heelal

Auteur: Andrea Wulf
Venus achterna - cover
De verbluffende verhalen van de wetenschappers die in de achttiende eeuw de omvang van ons zonnestelsel wisten te berekenen komen in dit boek samen met de grote geschiedenis.
Tegenwoordig beschikken we over de Webb-telescoop, maar in de achttiende eeuw moest men creatiever zijn om het heelal te doorgronden. Men wist grofweg hoe ons zonnestelsel in elkaar zat, maar niet hoe groot het precies was. In 1761 en 1769 deed zich een unieke kans voor: voor het eerst en het laatst in honderd jaar zou Venus tussen de zon en de aarde passeren, en dat maakte een meting mogelijk. Een team van astronomen, gesteund door avonturiers als Captain Cook en Catharina de Grote van Rusland, nam die onmenselijke taak op zich. In Venus achterna vertelt Andrea Wulf met veel inlevingsvermogen over deze unieke wetenschappelijke queeste. Ze volgt de wetenschappers op hun avontuurlijk reizen over de wereld, waar zij zich moesten weren tegen piraten, barre weersomstandigheden en ander onheil. En passant laat ze zien hoe zo voor het eerst in de geschiedenis een vorm van internationale wetenschappelijke samenwerking ontstond. Zoals alleen zij dat kan brengt Wulf de verbluffende persoonlijke lotgevallen van haar hoofdpersonen samen met de grote geschiedenis.
Lees meer
23,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback


23,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049007
  • Pagina's: 296 pagina's
  • Vertaler: Barbara de Lange

Andrea Wulf

Andrea Wulf

Andrea Wulf werd geboren in India, groeide op in Duitsland en is tegenwoordig woonachtig in Engeland. Ze schrijft onder meer voor The Guardian en The New York Times. Haar boek De uitvinder van de natuur over het leven van Alexander von Humboldt was een internationale bestseller. Rebelse genieën. De eerste romantici en de uitvinding van het ik verscheen in het najaar van 2022 en was eveneens een groot succes.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights