Vermogen

Hernan Diaz

Een van de 10 beste boeken van 2022 volgens The New York Times Book Review

Iedereen in New York heeft, zelfs door het gebruis van de ‘roaring twenties’ heen, gehoord van Benjamin en Helen Rask. Hij is een legendarische Wall Street-magnaat; zij is de briljante, teruggetrokken vrouw aan zijn zijde. Samen hebben ze schijnbaar eindeloze rijkdom vergaard. Maar tegen welke prijs?

Dit is het grote mysterie achter ‘Effecten’, een bestseller uit 1937. Heel New York lijkt deze smeuïge kaskraker te hebben verslonden, en raakt er niet over uitgepraat. Maar er zijn ook andere versies van dit verhaal van macht, hebzucht en privilege.

Een literaire puzzel, een rijkelijk gelaagde roman over macht, hebzucht en privilege, […] - De Standaard

[…]- Diaz roman is glorieus opgebouwd - […] Vermogen stond op de longlist van de Booker Prize, maar haalde de shortlist niet. Ten onrechte - het boek zou de prijs verdienen. - De Groene Amsterdammer

Het is literatuur op z'n best. Ontzettend goed geschreven, een zeer onderhoudend verhaal, en doordat Diaz een spelletje speelt met de lezer word je ook nog een geprikkeld om na te denken over je eigen aannames. - Nederlands Dagblad

€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025471064
Pagina's
440
Type
Paperback / softback
Vertaler
Harm Damsma, Niek Miedema
Afmeting
210 mm x 137 mm x 37 mm
Gepubliceerd
september 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een literaire puzzel, een rijkelijk gelaagde roman over macht, hebzucht en privilege, […].

- De Standaard

[…]- Diaz roman is glorieus opgebouwd - […] Vermogen stond op de longlist van de Booker Prize, maar haalde de shortlist niet. Ten onrechte - het boek zou de prijs verdienen.

- De Groene Amsterdammer

Het is literatuur op zn best. Ontzettend goed geschreven, een zeer onderhoudend verhaal, en doordat Diaz een spelletje speelt met de lezer word je ook nog een geprikkeld om na te denken over je eigen aannames.

- Nederlands Dagblad