Vijand van de Russische staat

Auteur: Bill Browder
Na de brute moord op zijn advocaat ontpopt zakenman Bill Browder zich tot geducht tegenstander van het Poetin-regime. Het verhaal van een man die het in zijn eentje opneemt tegen een wereldmacht.

In “Vijand van de Russissche Staat”van Bil Browder leest u het waargebeurde verhaal over Segei Magnitsky en Bill Browder.

Nadat Bill Browders advocaat Sergei Magnitsky een gigantische misdaad openbaar heeft gemaakt waarbij Poetin zelf betrokken is, wordt hij opgepakt, gearresteerd, gemarteld en uiteindelijk in de gevangenis vermoord. Browder was een zeldzaam succesvolle hedgefundmanager; als een van de eersten had hij door hoe krankzinnig veel geld er na de val van de muur en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verdiend kon worden in 'het wilde Oosten'. Maar het gaat mis. De Russische oligarchen gaan hem dwarszitten: ze overvallen zijn kantoren en stelen 230 miljoen belastinggeld. Browder vecht terug, aanvankelijk met succes, maar de Russen hanteren andere spelregels.

De moord op Magnitsky grijpt Browder diep aan en verandert zijn leven. Hij begint een vastberaden en indrukwekkende kruistocht om de misdadigers voor het gerecht te krijgen. Van een spijkerharde hedgefundmanager wordt hij een overtuigd mensenrechtenactivist. Hij loopt gevaar en hij weet het, maar de vasthoudendheid die hem zijn successen brachten, leiden hem nu ook in zijn strijd om gerechtigheid voor Sergei Magnitsky en anderen die lijden onder het regime van Poetin.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046707852
  • Pagina's: 440 pagina's
  • Vertaler: Jan Braks

Dit boek in de media

‘'Vijand van de Russische Staat' is aantrekkelijk geschreven. De auteur verstaat de kunst de lezer van meet af aan te boeien.’

Reformatorisch Dagblad

Bill Browder

Bill Browder

Bill Browder (1964) is eigenaar en oprichter van het Hermitage Capital Management – tot 2005 de grootste buitenlandse investeringsmaatschappij in Rusland. Daarvoor studeerde hij economie in Chicago en Stanford en werkte hij bij een Amerikaanse investeringsbank. Inmiddels is hij bovenal een activist. Over zijn strijd tegen Russische corruptie en schendingen van de mensenrechten verscheen in januari 2022 het succesvolle 'Vijand van de Russische staat'. In april 2022 verschijnt zijn nieuwste werk 'Achtervolgd door de staatsmaffia'.

(Foto: Peter Lindbergh)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights