Vijf eeuwen migratie

Jan Lucassen, Leo Lucassen

Een verhaal van winnaars en verliezers

In ‘Vijf eeuwen migratie’ van historici Leo en Jan Lucassen staat de lange en rijke migratiegeschiedenis van Nederland centraal. De geschiedenis van de afgelopen vijf eeuwen laat zien dat onbehagen over migratie niets nieuws is, maar ook dat tijden van paniek en pessimisme worden afgewisseld door – soms lange – periodes van acceptatie. Met een nuchtere blik kun je vaststellen dat de vestiging van nieuwkomers ontegenzeglijk tot een aantal hardnekkige problemen heeft geleid, maar ook dat hun komst onze samenleving én hunzelf veel heeft opgeleverd. ‘Goed gefundeerde kennis is essentieel wanneer we de werkelijkheid beter willen begrijpen en politieke debatten op een zinvolle manier willen voeren,’ schrijven Leo en Jan Lucassen. ‘Vijf eeuwen migratie’ toetst meningen aan de historische feiten. Het boek groeide uit tot een standaardwerk over migratie in Nederland, en verschijnt nu in een geheel herziene en geactualiseerde editie.

Luister hier naar Met het oog op morgen (NOS) met Leo en Jan Lucassen

€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045036090
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 136 mm x 34 mm
Gepubliceerd
juni 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Waar Winnaars en verliezers werd afgesloten met een heldere en nuchtere balans, daar eindigt Vijf eeuwen migratie met een reflectie op het nationale debat over migratie en integratie.’ – Jeroen van Zanten, BMGN - Low Countries Historical Review 

‘Zeker de moeite waard om goed geïnformeerd aan het publieke debat deel te nemen.’ – HiQ