Vijftien lessen die zwarte basisscholen ons leren

Vijftien lessen die zwarte basisscholen ons leren - cover
Wat kunnen we leren van de ‘zwarte school’? Dit boek spreekt niet alleen over het basisonderwijs, maar over de samenleving als geheel.
Slecht onderwijs. Lerarentekorten. Ingewikkelde kinderen. Op zwarte basisscholen is van alles mis. Maar wie er zelf gaat kijken, ziet dat het beeld dat er van deze scholen bestaat aanpassing behoeft. Cordula Rooijendijk bezocht tientallen zwarte scholen en zag dat we juist van deze plekken veel kunnen leren. Belangrijke lessen? Heb lastige jongeren lief. Omarm de niet-Nederlandse cultuur. Herwaardeer vakmanschap. En welke scholen leveren het hoogst mogelijke advies af voor de middelbare school? Dat is de islamitische basisschool. Zo komt Rooijendijk met vijftien lessen en kantelende beelden over het basisonderwijs, die ook onmisbaar zijn voor de samenleving als geheel.
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


19,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045048963
  • Pagina's: 144 pagina's

Cordula Rooijendijk

Cordula Rooijendijk

Cordula Rooijendijk is schrijver, directeur van een basisschool en gepromoveerd geograaf. Ze schreef diverse boeken, waaronder Alles moest nog uitgevonden worden over de geschiedenis van de computer in Nederland. In 2020 verscheen Een jaar uit het leven van een basisschooldirecteur.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights