Visioen van de wereld en andere verhalen

Auteur: John Cheever
Een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeester van het genre, samengesteld door bewonderaar Julian Barnes. Inclusief vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen.
‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ van John Cheever is een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeesters van het genre, samengesteld door Julian Barnes, sinds jaar en dag bewonderaar en zelf schrijver van korte verhalen. Deze bundel bevat vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen. Nog altijd wordt Cheever op handen gedragen door schrijvers én lezers over de hele wereld. Al tijdens zijn leven, in 1978, werden zijn korte verhalen gebundeld in een collectie die prompt met de Pulitzerprijs werd bekroond. De carrière van John Cheever omspande bijna vijf decennia en was onlosmakelijk verbonden met het tijdschrift ‘The New Yorker’. In inmiddels iconische verhalen zoals ‘De zwemmer’ en ‘De trein van vijf uur achtenveertig’ legde Cheever – ooit tot ‘Tsjechov van de voorsteden’ uitgeroepen – de sudderende, in gin gedrenkte verlangens bloot van de Amerikaanse middenklasse in de jaren vijftig; hij liet de keerzijde zien van hun Amerikaanse droom.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025471002
  • Pagina's: 352 pagina's
  • Vertaler: Else Hoog, Jan Fastenau

Dit boek in de media

‘[Cheevers] verhalen zitten vol levenspijn, maar zijn stijl is licht.’ – Nederlands Dagblad

Nederlands Dagblad

‘De bundel Visioen van de wereld houdt een groot schrijver levend en draagt een thematiek die blijvend actueel is.’ ***** – De Limburger

Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

‘[E]en beknopte kroniek (…) van het bitterzoete bestaan in het burgerlijke, suburban Amerika van de jaren vijftig, evenals een caleidoscopisch portret van de schrijver zelf.’ – De Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer

John Cheever

John Cheever

John Cheever (1912-1982) publiceerde zijn eerste korte verhaal in het tijdschrift 'The New Republic' op de prille leeftijd van achttien jaar. Voor zijn eerste roman 'Kroniek van de familie Wapshot' ontving Cheever in 1958 de National Book Award. Zijn verzamelde verhalen verschenen in 1978 en werden bekroond met een Pulitzerprijs en de National Book Critics Circle Award. De bundel 'Wereldvisie en andere verhalen', samengesteld en ingeleid door Julian Barnes, is augustus 2021 verschenen.

(Foto: Paul Hosefros)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights