Vrij om de wereld te veranderen

denken zoals Hannah Arendt anno nu

Vrij om de wereld te veranderen - cover
Hannah Arendt was een filosofe die er niet voor terugdeinsde te denken zonder dogma's. Hoe zou zij kijken naar onze tijd?
In deze onconventionele biografie leren we Hannah Arendt en haar filosofie op een nieuwe manier kennen. Lindsey Stonebridge past Arendts filosofie toe op de huidige actuele vraagstukken rondom migratie, ongelijkheid en klimaat. Zo leren we als lezers denken zoals zij: zelfstandig, zonder dogma’s en zonder ontzag. Stonebridge beschrijft hoe Hannah Arendt zichzelf na haar vlucht van Duitsland naar New York trainde om te denken in donkere tijden. Haar denken over migratie en racisme vallen niet los te zien van haar persoonlijke ervaringen als statenloos persoon en slachtoffer van antisemitisme. Waar andere filosofen zich terugtrekken uit de wereld om te denken, baande Arendt zich juist een weg terug naar de echte wereld door na te denken. Vrij om de wereld te veranderen laat zien dat haar werk actueler is dan ooit.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


24,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045044293
  • Pagina's: 320 pagina's

Lyndsey Stonebridge

Lyndsey Stonebridge is professor geesteswetenschappen en mensenrechten aan de universiteit van Birmingham en een bekende Arendt-wetenschapper. Haar werk richt zich op twintigsteeeuwse en hedendaagse politieke theorie, literatuur en geschiedenis, mensenrechten en vluchtelingenstudies.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights